Dubai je ocijenjen najboljom destinacijom na svijetu za putovanje u 2021. godini prema korisnicima Tripadvisora. Popularna internetska platforma za putovanja svake godine dodjeljuje nagrade Travellers' Choice koje se biraju na temelju kvalitete i kvantitete korisnika na Tripadvisoru.

Korisnici ocjenjuju smještaj, restorane i turističke atrakcije u pojedinoj atrakciji tijekom 12 mjeseci – u ovom slučaju od 1. studenog 2020. do 31. listopada 2021. godine.

Dubai je proglašen najboljom destinacijom "jer kombinira modernu kulturu s poviješću, avanturu s kupnjom i zabavom svjetske klase. Pogledajte predstavu u Dubai operi, centar grada s vrha Burj Khalife i provedite poslijepodne uz Dubai Creek istražujući prodavaonice zlata, tekstila i začina. Ako tražite uzbuđenje, možete lebdjeti iznad pustinjskih dina u balonu na vrući zrak, voziti se velikom brzinom u IMG World of Adventure ili skočiti padobranom iznad Palm Jumerah," napisali su na Tripadvisoru.

Slika nije dostupna Putovanja Maštalo se i o Splitu i Dubrovniku: Najpopularnija mjesta u Europi i svijetu u 2020. godini

Na drugom mjestu top ljestvice najbolje ocijenjenih destinacija u 2021. godini našao se London koji je ujedno proglašen i najboljom destinacijom Europe. Meksiko je zastupljen s dva predstavnika – Cancunom na trećem mjestu i Cabo San Lucasom na sedmom mjestu.

Na četvrtom mjestu ljestvice našao se Bali u Indoneziji, koji je prošle godine bio pobjednik Travellers' Choicea Tripadvisoru. U deset najboljih našao se i grčki otok Kreta, Rim, Pariz, Istanbul u Turskoj i egipatska Hurgada.

10 najbolje ocijenjenih destinacija za putovanje korisnika Tripadvisora za 2021. godinu:

  1. Dubai, UAE
  2. London, Ujedinjeno Kraljevstvo
  3. Cancun, Meksiko
  4. Bali, Indonezija
  5. Kreta, Grčka
  6. Rim, Italija,
  7. Cabo San Lucas, Meksiko
  8. Istanbul, Turska
  9. Pariz, Francuska
  10. Hurgada, Egipat

Slika nije dostupna Hrana i piće Dobre vijesti: Čak dva hrvatska restorana među 25 najboljih u Europi

Travellers' Choice dodijelio je nagrade i za Trending destinacije odnosno mjesta koja su u posljednjih godinu dana zabilježila naglo povećanje recenzija na Tripadvisoru. Na vrhu ove ljestvice našao se španjolski otok Majorca koji nudi pitoreskne plaže i grandioznu arhitekturu, a slijedi ga Kairo, Rhodos i Tulum u Meksiko.

Svoje mjesto našlo je i nekoliko hrvatskih predstavnika. Dubrovnik se našao na petom mjestu ljestvice Trending destinacija, a Split na 13 mjestu te ljestvice.

U kategoriji najboljeg mjesta za posjet zbog odlične hrane i pića na prvo mjesto zasjeo je Rim, dok je Nacionalni park Arenal Volcano u Kostariki proglašen najboljim mjestom za posjet za ljubitelje boravka na otvorenom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju