Prema TripAdvisorovu izboru putnika i ove su godine dodijeljena priznanja TripAdvisor Travellers' Choice Awards 2021., i to u raznim kategorijama: od restorana, hotela, plaža, aktivnosti, atrakcija, nacionalnih parkova, destinacija kojima raste popularnost do aviokompanija.

Kako potvđuje najposjećenija turistička stranica u svijetu, putovanja su u 2020. godini, blago rečeno, izgledala drukčije. Ostajali smo bliže domovima, više vremena putovali cestom nego zrakom, oduševljavali se prirodnim ljepotama i istraživali lokalnu kuhinju, koliko je to koronavirus dopuštao.

Internetski savjetnik za putovanja posebnu je kategoriju priznanjima po izboru putnika posvetio najboljim restoranima i podijelio ih prema regijama u kojima se nalaze. Na Europskoj top-listi od 25 najboljih fine dining restorana našla su se čak dva hrvatska: rovinjski Monte nalazi se na 24. mjestu, a slijedi ga Restoran 360 u Dubrovniku.

Među tri najbolja su The Old Stamp House u britanskom Ambelsideu, francuski La Maison d'a Cote u Montlivaultu i Les Plaisirs Gourmands u Schiltigheimu. Cijelu listu možete pogledati ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju