Nakon samo osam mjeseci na tržištu destilerija Wise Grus osvojila je već šest nagrada: srebro u Zagrebu, dva zlata i priznanje za najbolju hrvatsku destileriju u Frankfurtu, a sada i dvostruko zlato te jedno srebro u San Franciscu na najprestižnijem svjetskom natjecanju za žestoka alkoholna pića.

"Tradicionalne, karakterne, domaće" riječi su kojima destilerija Wise Grus iz Daruvara opisuje svoje rakije, a ako se pita i žiri najcjenjenijeg svjetskog natjecanja za žestoka pića - San Francisco World Spirits Competition, morali bismo dodati i riječ - "najbolje".

San Francisco World Spirits Competition, natjecanje koje je utemeljeno 2000. godine, poznato je po vrlo visokim ocjenjivačkim standardima.

Kako je destilerija Wise Grus ove godine prvi put poslala uzorke u San Francisco, nije ni mogla konkurirati za najviše priznanje – platinastu medalju, koju dobivaju pića koja su tri godine uzastopce nagrađena dvostrukom zlatnom medaljom.

Ali zato je svoj prekooceanski debi okrunila sljedećim najvećim priznanjem -  Double Gold za svoju Lozovaču Barrique, kao i srebrnom medaljom za Šljivovicu.

Dvostruko zlato, Double Gold, znači da su svi članovi žirija određeno piće ocijenili zlatom.

Loza Barrique, rakija nagrađena dvostrukim zlatom, predstavlja spoj tradicije i suvremenog pristupa u proizvodnji rakije. Odlikuje se vrhunskom kvalitetom, kompleksnim okusom i profinjenom aromom. Nastala je kombinacijom dviju sorti grožđa, Graševine i Chardonnaya, a bogata aroma u kojoj se osjećaju začinsko bilje i vanilija nastala je odležavanjem u bačvama od slavonske hrastovine. Zahvaljujući njima dobila je i lijepu zlatnojantarnu boju.

Premium Šljivovica svoj uspjeh i osvojeno srebro duguje odabiru najkvalitetnijih plodova, kao i tehnikama destilacije. Odlikuje se aromama suhe šljive, cimeta i biskvita s nježnim notama gorkog badema.

Asortiman destilerije Wise Grus čini probranih osam okusa vezanih uz Daruvar ili Slavoniju.

U ponudi imaju kruškovnik, šljivovicu, lozovaču, breskvu, kruškovaču, dunjevaču, kajsijevaču i Barrique lozovaču.

Kupiti ih možete u ovom webshopu, a boca od sedam decilitara stoji 31 ili 32 euro.

Uz kvalitetu o kojoj dovoljno govore priznanja, rakije ove destilerije mogu se pohvaliti i vrhunskim dizajnom ambalaže.

 

Novi Old PIlot's Art Edition seli nas u afričku prašumu Old Pilot\'s Gin - 15 Old Pilot\'s Gin - 14 Old Pilot\'s Gin - 13 +10 Old Pilot\'s Gin - 12

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju