Regionalni vinski festival, posvećen obožavanom crnom pinotu, Modri Les Noirs, održat će se 19. i 20. listopada 2019. u Hotelu Kendov dvorec, Sp. Idirija. Idilična lokacija za jedan od najboljih butiknih festivala koje smo posjetili prošle godine i ove će godine okuplja poznata imena regionalne vinske scene.

Organizator i idejni začetnik festivala Matjaž Lemut iz vinarije TILIA Estate ove će godine predstaviti još bogatiji program, uz izlagače iz Mađarske i Poljske. Quentin Sadler otvara festival s Master Classom za koji se prošle godine tražila karta više, dok u nedjelju posjetitelji imaju priliku naučiti više o vinskoj aromatici na radionici koju će voditi enolog i parfumer Richard Pfister.

Uz Burju, Pasji rep, Jakončića, prošle nas je godine oduševila i obiteljska vinarija Novozelanđanina sa slovenskom adresom Heaps Good Wine Company.

S hrvatske strane izlagat će plešivički trio, vinarije Tomac, Šember i Korak, a ove godine prvi put pridružiti će se vinarije Galić i Sontacchi iz Kutjeva, koje su nam nedostajale na prošlogodišnjem izdanju.

Program festivala i svoje ulaznice možete rezervirati na web-stranicama festivala.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju