Zbog pandemije koronavirusa većina svjetskih plaža zatvorena je za javnost.

Uz pravila o socijalnom distanciranju mnogi strahuju da će ove godine biti nemoguće uživati u tradicionalnim ljetnim radostima poput kupanja i sunčanja.

Ne samo zbog potencijalne zaraze, već i zbog straha ljudi o druženju s drugima na relativno malom i skučenom prostoru.

Slika nije dostupna Odabrano Hit u Turskoj: (Ne)očekivan proizvod za borbu protiv koronavirusa

Baš zato talijanska kompanija Nuova Neon Group 2 predstavila je svojevrsno rješenje u vidu kabina od pleksiglasa koje bi se mogle postaviti na određenu plažu te tako zajamčiti odmak od drugih kupača.

Kabine za plažu bile bi visoke oko dva metra te široke oko četiri i pol metra, odnosno dovoljno prostrane za postavljanje dvije ležaljke i suncobrana.

"Prije tjedan dana pokušali smo zamisliti kako će izgledati povratak na plažu. Ideja je rođena u želji da zaštitimo, ali i omogućimo ponovo pokretanje aktivnosti", priznao je La Repubblici Claudio Ferrari, direktor tvrtke Nouva Neon Grooup 2.

Slika nije dostupna Aktualno Prije koronavirusa i sad: Kako izgledaju poznata mjesta u gradovima bivše Jugoslavije?

Ova se tvrtka inače bavi proizvodnjom panela, a u posljednje vrijeme specijalizirala se za izradu zaštitnih ograda za banke i ljekarne, ali i restorane, što je moguće vidjeti na njihovim stranicama na Facebooku.

Priznao je i da su već počeli primati narudžbe s talijanskih plaža za izradu zaštitnih ograda koje će udaljiti ljude i potencijalno spriječiti širenje bolesti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju