Ovogodišnje izdanje kongresa gastronomije i ugostiteljstva Chefs' Stage izazvalo je veliki interes javnosti koja ne propušta priliku kušati jela vrhunskih svjetskih i domaćih chefova. Tako su za Gala večere u šibenskoj Gradskoj vijećnici i Muzeju grada Šibenika sve ulaznice već rasprodane, a ostalo je tek nešto malo slobodnih mjesta za dobrotvornu Gala večeru u restoranu Pelegrini, gdje sav prihod od ulaznica ide zakladi Budi Foodie.

Ovakva se fine dining prilika domaćim zaljubljenicima u filigransku umjetnost visokog kulinarstva pruža tek jednom godišnje, i to u Šibeniku. Naime, obje se večeri Chefs' Stagea u isto vrijeme i na tri lokacije priprema, servira i kuša bogata Gala večera. Rajske delicije priprema tim chefova svjetske klase, od kojih neki imaju i po tri Michelinove zvjezdice.

Iako je moguće otputovati u njihove restorane i tamo isprobati kulinarsku umjetnost s potpisom, prava prilika za užitak ipak je tu, u Šibeniku, kada su svjetski autoriteti na jednom mjestu, spremni zadiviti ljubitelje vrhunskog kulinarskog iskustva.

Cijeli Pelegrini za Budi Foodie

Gala večere Chefs' Stagea u restoranu Pelegrini, nositelju Michelinove zvjezdice, posebne su zbog svog dobrotvornog karaktera. Gosti na Gala večeri u restoranu Pelegrini kupnjom ulaznice izravno podržavaju rad zaklade Budi Foodie. Sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica ide za zakladu kojoj je jedini cilj obrazovanje mladih gastronomskih i ugostiteljskih talenata, i to na najboljim svjetskim gastronomskim institutima.

Ove godine raspisan je drugi po redu natječaj za mlade talente Budi Foodie. Pobjedniku ovogodišnjeg natječaja, koji će biti proglašen na Chefs' Stageu 17. ožujka 2020., zaklada Budi Foodie omogućit će obrazovanje na jednom od renomiranih svjetskih gastronomskih instituta. Mjesto školovanja bira se svakome posebno, ovisno o sklonosti i željama za smjer profesionalnog razvoja odabranog talenta.

Budi Foodie mijenja sve

Štefanova zaklada Budi Foodie prvoj je generaciji stipendista već osigurala vrhunska školovanja. Nikolina Putica završila je program školovanja Basic Cuisine na prestižnoj akademiji Le Cordon Bleu Istanbul i stažiranje u vrhunskom restoranu Neolokal kod poznatog chefa Maksuta Askara.

Tibor Valinčić trenutačno pohađa jednogodišnji program na jedinstvenoj talijanskoj akademiji Intrecci usmjeren na područje upravljanja i inovacija restorana, dok Marina Levak svoje usavršavanje u slastičarstvu nastavlja u svibnju 2020. u cijenjenoj francuskoj slastičarskoj školi Ecole Nationale superieure de patissierie - Ducasse & Thurie.

Imate li već svoju ulaznicu za najtraženiji kongres u regiji?

Gastronomski profesionalci, zaljubljenici u kulinarsku umjetnost i ljubitelji profinjenih slastičarskih kreacija svoje ulaznice mogu kupiti na web-straniciChefs' Stagea, a sve novosti vezane za program mogu pratiti na službenim stranicama kongresa, kao i na Facebooku i Instagramu.

Svi oni koji žele podržati rad zaklade Budi Foodie mogu to učiniti uplatom donacije na račun zaklade pod vodstvom Rudolfa Štefana, vlasnika i chefa restorana Pelegrini te osnivača i organizatora kongresa Chefs' Stage IBAN: HR6924020061100909695.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju