Odlične vijesti stižu od ekipe Highlander Adventure, koji su najavili novu avanturu u njihovoj organizaciji. Radi se o Highlanderu 55, koji je idealan za sve zaljubljenike u prirodu koji nemaju puno slobodnog vremena i koji trenutačno nisu u formi za prelazak originalnog Highlander Velebita koji se proteže na 104 kilometra.

Bez obzira na gotovo upola manju kilometražu, Highlander 55 također treba ozbiljno shvatiti. Međutim, uz malo fizičke i psihičke pripreme rekreativci bi trebali bez problema proći stazu koja se proteže od Zavižana Premužićevom stazom do Baških Oštarija i iskusiti posebnu velebitsku avanturu.

Pustolovina na Velebitu na kojoj ćete se u nekoliko dana bolje odmoriti nego u 2 tjedna izležavanja na Jadranu Highlander Velebit - 3 Highlander Velebit - 6 Highlander Velebit - 7 +46 Highlander Velebit - 8

Organizatori su se odlučili na Highlander 55 kako bi omogućili sudjelovanje i onima koji se žele samo za vikend odmaknuti od svega jer ovu stazu možete završiti uz samo jedno spavanje u šatoru i u ponedjeljak ste na radnom mjestu.

Na stazi su predviđena dva kontrolna mjesta, jedan kraj planinarske kuće Alan, a drugi pokraj planinarskog skloništa Skorpovac. Popis obvezne opreme i pravila jednaki su kao i za glavni događaj, a o svemu se više možete informirati na stranicama Highlander Velebita.

Highlander 55 Velebit Croatia starta 12. rujna 2020. godine, a očekuje se više od 400 sudionika iz više od 30 zemalja. Broj registracija je ograničen, a svi zainteresirani svoju avanturu života mogu osigurati prijavom ovdje.

5 dana u nestvarnoj prirodi Velebita: Avantura s ruksakom i šatorom u posljednjoj europskoj divljini Highlander Velebit Highlander Velebit Highlander Velebit +24 Highlander Velebit

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju