Ljeto je u punom jeku, a kolovoz je idealno vrijeme za avanture, putovanja i, naravno, posjet festivalima koji će vas zabaviti sa svojim kreativnim glazbenim ili zabavnim sadržajima. Bilo da ste ljubitelj glazbe, umjetnosti, kulture ili gastronomije, u Hrvatskoj, ali i ostatku Europe, svake godine možete uživati u nezaboravnim doživljajima raznih festivala.

U nastavku vam donosimo pet festivala koja svakako vrijedi posjetiti.

Sziget festival, Budimpešta, Mađarska

Datum održavanja: 7. - 13. kolovoza 2023.

Sziget fest je jedan od najvećih glazbenih festivala u Europi, a održava se u Budimpešti i nudi više od 50 događaja raznovrsne glazbe: od rocka, elektronike i popa do etna i alternativne glazbe. Osim glazbenog programa, posjetitelji će uživati u brojnim umjetničkim instalacijama, cirkuskom programu, kazališnim predstavama te mogućnosti upoznavanja različitih kultura putem radionica. Sziget je pravo mjesto za sve željne zabave!

Službeni web festivala.  

Edinburgh Festival Fringe, Edinburgh, Škotska

Datum održavanja: 5. - 29. kolovoza 2023.

Za ljubitelje kazališta, komedije i performansa, Edinburgh Festival Fringe je nezaobilazno odredište. Ovaj najveći umjetnički festival na svijetu nudi nevjerojatan spektar predstava, od poznatih umjetnika do novih, neotkrivenih talenata. Grad Edinburgh oživljava tijekom kolovoza s tisućama izvođača iz cijelog svijeta koji privlače brojnu publiku. Uživajte u jedinstvenoj atmosferi i istražite različite umjetničke izričaje.

Službeni web festivala. 

La Tomatina, Buñol, Španjolska

Datum održavanja: 30. kolovoza 2023.

Volite li rajčice, kao i luda iskustva, La Tomatina u Buñolu u Španjolskoj je festival za vas. Ovaj neobičan događaj uključuje masovnu borbu rajčicama, gdje tisuće sudionika iz cijelog svijeta sudjeluju u veselju i zabavi. Ovo je prilika da se malo razbacate i opustite, a pritom ćete stvoriti nezaboravne uspomene s novim prijateljima iz raznih kultura.

Službeni web festivala. 

Notting Hill Carnival, London, Velika Britanija

Datum održavanja: 27. - 28. kolovoza 2023.

Planirate li u London krajem kolovoza, ne propustite posjetiti feštu na Notting Hill Carnivalu. Spektakularno događanje nudi pregršt slikovitih kostima, glazbe, plesa i ulične hrane. Nastao iz afrokaripske kulture, Notting Hill Carnival predstavlja jedinstvenu prigodu za istraživanje raznolikosti Londona i uživanje u energičnoj atmosferi.

Službeni web festivala. 

Dubrovačke ljetne igre, Dubrovnik, Hrvatska

Datum održavanja: 10. srpnja - 25. kolovoza 2023.

Za ljubitelje kulture, umjetnosti, književnosti i povijesti, Dubrovačke ljetne igre nude posebno iskustvo. Festival koji se održava na prekrasnim otvorenim pozornicama diljem povijesnog grada pruža mogućnost uživanja u klasičnoj glazbi, operi, drami i plesu. Povežite se s poviješću ovog čarobnog grada dok se divite nastupima vrhunskih izvođača.

Službeni web festivala

Bilo da se odlučite za glazbu, kazalište, kulinarska iskustva ili nekonvencionalne događaje, svaki će vas festival obogatiti novim iskustvima i uspomenama koje ćete nositi sa sobom zauvijek.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju