Karlovački kraj omiljeno je izletište ne samo Zagrepčanima kojima je vrlo blizu, nego svima koji su zavoljeli – ili tek žele otkriti – ljepotu njegovih četiriju rijeka.

Već tradicionalno, uz Mrežnicu se u kasno proljeće uređuje Dnevni boravak na rijeci, koji osim udobnih fotelja i ležaljki u zelenilu, prekrasnoga pogleda na rijeku i opuštenu atmosferu nudi i brojne sportske aktivnosti i vrhunske zalogaje svjetske kuhinje za koje je zadužen poznati restoran DP iz Zvečaja.

U predasima od kupanja i sporta kušajte čips od šarana, šurlice s raguom od jelena, crnoga Slavonca, burgere, spring rolice, pileći katsu, tuna poke, pohani sladoled i još mnogo toga i bogate ponude kako ne biste malaksali od vrućine. Mrežnički boravak svoja je vrata otvorio 30. svibnja i željno vas očekuje.

 

Drugi dio Dnevnog boravka na rijeci ugostio je Grad Ozalj. Uz rijeku Kupu, točnije podnožju slapa, ovogodišnji Dnevni boravak otvara se u četvrtak 8. lipnja. Ili, u slučaju kiše - dan kasnije. Najbolje da prije dolaska bacite oko na službene stranice eventa: https://www.facebook.com/dnevniboravaknarijeci i
https://www.instagram.com/dnevni.boravak.na.rijeci/.

Na otvorenju sviraju ozaljskoga Dnevnog boravka svirat će Ivan Sever i njegov trio, a u danima koji slijede očekuje vas bogat program – i za velike i za male.

Face painting, radionice, kvizovi, dječje predstave, nastupi stand up komičara, filmske projekcije i puno, puno zabave. Za gastro ponudu ovoga Dnevnog boravka na rijeci pobrinut će se Restoran Žganjer koji će gostima nuditi janjeće uštipke, krčki umak, nekoliko vrsta burgera - uključujući i Green burger, salatu od Karla šurlica s pestom od rikole i mozzarellom, tortu Katarine Zrinski prema receptu iz 17. stoljeća.
Naravno, i ponuda hrane bit će prilagođena uzrastu, pa nitko neće ostati gladan.

Dnevni boravak na Kupi nastao je u suradnji i organizaciji Izvan fokusa d.o.o., Grada Ozlja i Turističke zajednice područja Kupa u partnerstvu s Restoranom Žganjer i sa željom da se kupači vrate na Gradsko kupalište Slave Raškaj u Ozlju, a s ovako bogatim programom nadamo se da će to i uspjeti.

Na obje lokacije moći ćete uživati sve do kraja kolovoza.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju