Zadnji tjedan u srpnju već se tradicionalno održava Blidinje BIKE Festival koji će u tri dana, od petka 21.7. do nedjelje 23.7., posjetitelje zabaviti zanimljivim programom
Od ljetne žege biciklistička će se scena spasiti u svježim planinama, pa će na Blidinje BIKE Festivalu uživati i rekreativci i profesionalci. Ova će se tri dana u Parku prirode Blidinje sve vrtjeti oko brdskog biciklizma, rekreacije, edukativnih radionica i, naravno, dobre zabave.

Najveći festival biciklizma u Bosni i Hercegovini i ove godine organiziraju Udruga "HerzegovinaBike" u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, udrugom Hercegovina Outdoor, Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, Sportskim savezom Grada Mostara i Visit Blidinje.

Bicikliste na Blidinju očekuju rekreativne vožnje, edukacija najmlađih bajkera, druženja za cijele obitelji te akcija profesionalaca okupljenih oko MTB maratona XCM Herzegovina. Rekreativni posjetitelji mogu se iskušati novu rutu biciklijade, koja ove godine uključuje posjet dvama renomiranim ugostiteljskim objektima - restoranu Hajdučke vrleti Blidinje i restoranu Risovac, koji će za sve sudionike pripremiti vanjski buffet sa domaćim Blidinjskim delicijama, kao i degustaciju domaćih jela.

Na središnjem događanju, MTB Maraton XCM Herzegovina nastupit će profesionalni bicikisti iz 6 zemalja. Organizatori su pripremili i uzbudljiv popratni program s akcijom najmlađih bajkera na stazi, druženjima za cijelu obitelj i party koji će zaokružiti festivalski vikend.

Program počinje u petak 21.7. edukativnim radionicama za najmlađe članove biciklističkih klubova.

Subota 22.07. već tradicionalno okupit će bicikliste oko rekreativne biciklijade "Stazom 'Ajduka", nakon koje slijedi i utrka na improviziranom poligonu za najmlađe.

Nedelja će proteći u znaku profesionalne MTB utrke XCM Herzegovina, koja se i ove godine boduje za Premijer ligu BiH. Biciklistima su na raspolaganju dvije staze i to Veliki maraton dug 56 kilometara i 1300 metara uspona i mali maraton u dužini od 33 kilometara s 800 metara uspona.

Sve detalje, kao I prijavnice za utrke, možete pronaći na službenoj stranici festivala.

  Gorski kotar na dva kotača: Staza duga 260 kilometara osmišljena za avanturiste i izletnike Goranska biciklistička transverzala - 7 Goranska biciklistička transverzala - 6 Goranska biciklistička transverzala - 1 +3 Goranska biciklistička transverzala - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju