Turizam u Austriji najjači je upravo u vrijeme adventa. I iako bi svatko trebao otići do Beča u prosincu, makar jednom u životu, nemojte zaboraviti niti na manja i ne toliko razvikana mjesta.

 

Objavu dijeli Nikolina Tolić (@brbelichi)

Advent u Veldenu jedan je od posebnijih, a goste mami svojim jedinstvenim božićnim dekoracijama. Smješten u pokrajini Koruška, na Vrbskom jezeru, odnosno Worthseeu, Velden u ovo doba godine nazivaju i Gradom anđela.

Najveća atrakcija Grada anđela u vrijeme Adventa su veliki, osvjetljeni plutajući vijenac i plutajuće jaslice na jezeru Worthsee, u zaljevu ispred dvorca Velden, koji je i sam u ovo doba velika atrakcija. Osim toga, u Veldenu je smještena i pošta za božićne čestitke te brod anđela "Santa Lucia". Jaslice u prirodnoj veličini nalaze se u Kurparku.

Velden Velden (Foto: Gulliver/Thinkstock)

U Veldenu se za posjetitelje prikazuju mnogi stari običaji, poput blagoslova advenstkog vijenčića, povorka Krampusa, potapanje božićnog drvca, a tu su i brojni koncerti. U kasinu Velden treba obići izložbu ukrašenih božićnih drvca.

Na mnogim mjestima u gradu lokalni tradicionalni obrti prezentiraju svoje proizvode. Na sajmu starih zanata svoje umijeće pokazuju izrađivači metli, knjigotiskari i rezbari, a obrtnici svoje rukotvorine izrađuju pred vama na više mjesta u gradu, ispred kasina, u trgovinama na Korzu ili na trgu kod zdenca. A najljepši eksponati izloženi su u CasinOHOtelu Velden.

 

Objavu dijeli Koza se odrišila (@ribelalna)

Božićni specijaliteti omamljuju mirisima sa štandova, a svatko mora popiti ili kuhano vino ili punč. Adventski sajam u Veldenu otvoren je tijekom tjedna od 15 do 20, a vikendom od 11 do 20 sati.

U blizini je i Villach te Pyramidenkogel, veliki vidikovac s pogledom na Korušku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju