1. Ronjenje
Stranci su oduševljeni našim živopisnim podmorjem, pa sugeriraju ronjenje oko Paklenih otoka, Hvara i Suska te istraživanje bogate podvodne flore i faune.

2. Kajakaštvo
Volite li kajakaštvo, unajmite čamac pa dan provedite istražujući Elafitske otoke kod Dubrovnika. Turiste oduševljava prekrasna priroda, te otkrivanje skrivenih uvala i plaža.


3. Bicikliranje
Kome je draže okretanje pedala, svakako se treba uputiti u Istru, točnije na njen sjever koji krije prekrasne prirodne ljepote, ali i zahtjevniji teren za iskusne bicikliste. Za ljubitelje brdskog biciklizma tu je Park prirode Papuk, koji krije odlične staze.

4. Plivanje
Jasno, kakav bi to odmor bio u Hrvatskoj bez kupanja u kristalno plavom Jadranskom moru? Kanadski magazin posebno ističe otok Lastovo, s brojnim iznenađenjima za izdržljive plivače, kao i one amatere.

Ljubitelji aktivnog turizma u Hrvatskoj se mogu prepustiti mnogim aktivnostima: od plivanja i ronjenje do raftinga i brdskog biciklizma.
5. Planinarenje
Za one koji preferiraju istraživanje prirodnih ljepota u dvije gojzerice, tu su hrvatski Nacionalni parkovi, a osobito Paklenica koja nudi oko 200 kilometara staza za planinare svih sposobnosti i fizičke spreme.Tko uživa u profesionalnom penjanju na visoke planine sa sigurnosnom opremom, svakako bi trebao istražiti Velebit i njegove strme ljepote.


6. Jedrenje
Hrvatska ima tisuću otoka i otočića, što je posebno zanimljivo istraživati na jedrilici. Unajmite plovilo i punim jedrima krenite u ovu uzbudljivu pustolovinu gdje god vas vjetar ponese.

7. Rafting
Turisti koji vole adrenalinske pustolovine, mogu uživati u ovoj aktivnosti na Mrežnici, Kupi i Dobri, koje nude vodeni izazov, a pritom su okružene luksuznim zelenilom.

Više o Hrvatskoj kao odličnoj destinaciji za aktivni odmor pronađite na stranicama Active Travellera.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju