Za Brač i Hvar naravno jeste i to ne samo čuli, već su mnogi od vas i guštali na ta dva jadranska bisera. Sicilija, Kreta, Korzika također su vam dobro poznati, no za sljedeće otoke teško da ste ikad čuli, a toliko su lijepi da će vam se mnogi od njih učiniti nestvarnima!



1. Ibo, Mozambik


Ova afrička zemlja slovi kao turistička destinacija u kojoj broj posjetitelja posljednjih godina samo raste, a kako i ne bi kad se može pohvaliti s više od 2000 kilometara obale. U zadnje vrijeme ovdje niču luksuzni resorti, ali prava ljepota krije se na otocima. Jedan od njih je i Ibo, na kojem su Portugalci ostavili dubok trag, a danas je mjesto vrijedno svake pažnje.

2. Sylt, Njemačka

Vjerovali ili ne i Njemačka u ovoj kategoriji ima "konja za trku". Sylt je najveći i najsjeverniji iz skupine frizijskih otoka, a krasi ga dugačka pješčana plaža. Ovdje su ljeta topla, otokom dominira pijesak (pokriva čak 33 posto površine), a privlači iz godine u godinu veliki broj umjetnika i ljubitelja prirode.

3. Masirah, Oman

Kad planirate odmor na otocima, teško da ćete se zaputiti na Bliski Istok, no svejedno moramo spomenuti ovaj dragulj. Masirah nudi pješčane plaže, koraljne grebene i bogat podmorski život, a vidjet ćete i kako plivaju velike kornjače. Jak vjetar koji ovdje zna puhati privući će i ljubitelje jedrenja na dasci.

4. Otoci Yaeyama, Japan

Bijeli pijesak i rajske plaže dosad su nas uvijek podsjećali na Karibe, tako da nikad nismo ni pomislili da bi takvi otoci postojali negdje drugdje, naročito ne u japanskom arhipelagu. Koraljni grebeni, dupini, kornjače, kitovi, raže… Bogatstvo podvodnog svijeta još su jedan adut ovih otoka.

5. Princezini otoci, Turska


Samo nekoliko kilometara od Istanbula smjestili su se ovi otoci na kojima su automobili zabranjeni, a plaže čudesne, tako da su u ljetno doba idealni za jednodnevni bijeg iz gradske vreve i gužve. Kad ste već ovdje, osim uživanja u morskim radostima predlažemo i razgledavanje crkve iz 6. stoljeća, kao i turu na konjima, zahvaljujući kojoj možete razgledati otoke.



6. Cavallo, Francuska


Mali otok zvučnog imena nalazi se nedaleko mnogo slavnije i poznatije Korzike. Ovdje su vam mir i diskrecija zajamčeni, njime također ne prometuju automobili, tu je tek jedan hotel, marina, dva jednostavna restorana i 10-ak plaža. Većina posjetitelja koristi prijevoz golf autima.

7. Otoci Cies, Španjolska

"Galicijski Sejšeli" i "galicijski Karibi"
samo su neki od nadimaka ovih otoka. Kad dođete na njih jasno vam je odmah i zašto, s obzirom na to da plaže izgledaju nestvarno. Eh, nakon što smo pogledali slike, ovdje stvarno ne bi bilo loše provesti ljeto…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju