1. Seosko gospodarstvo Kezele

Ovo obiteljsko imanje, smješteno na vrhu brijega s pogledom na Moslavačku goru, oduševit će apsolutno sve koji ga posjete. Zaljubljenike u vikend-avanture zainteresirat će poznato gostoprimstvo i stol pun ukusnih specijaliteta autohtone domaće kuhinje.

Veliki je ponos imanja Kezele čarobni vinograd koji zadivljuje, a u podrumu se proizvode vrhunska vina poput moslavačkog škrleta. S obzirom na količinu sadržaja koje nude, poput bogate etno zbirke, staja sa skoro svim domaćim životinjama koje poznajete, dječjeg igrališta, sportskih terena, obilaska vinarije i degustacije vina, šetnji i bicikliranja šumom Marče ili pak leta balonom, savjetujemo vam da prenoćite na posjedu u sobama koje su pomno uređene u autohtonom etno stilu.


2. Sv. Križ Začretje

U mnogima omiljenoj modnoj utvrdi – Roses Designer Outlet Centar – ovaj će se vikend, 13. i 14. listopada, održati manifestacija posvećena promicanju ljepota Hrvatskog zagorja. Osim brojnih dućana sa odličnim popustima, smještenih u malene ulice i trgove, prostore outleta upotpunit će nastupi brojnih vokalnih skupina i KUD-ova, prikaz starih težačkih zagorskih poslova i predstavljanje starih zagorskih zanata za sve one koji nisu imali priliku upoznati zagorske tradicije i povijest.

Roses Fashion Outlet Roses Fashion Outlet (Foto: PR)

 Također ćete na licu mjesta moći uživati u ukusnim zagorskim delicijama poput ajvara, zimnice, vina, domaćih pekmeza i ostalih delikatesa. Ako vam sve to nije dovoljno da se uputite u Roses na izlet u zagorskom štihu, onda bi vas na to mogli nagovoriti i dodatni popusti na već povoljne cijene dućana u samom outletu.

 

3. Izletište Cowboy

Ako ste se poželjeli maknuti s gradskog asfalta i predahnuti nakon napornog tjedna, na putu prema Velikoj Gorici i Sisku, samo 10 minuta od Novog Zagreba, nalazi se Izletište Cowboy. Na šumovitim i očaravajućim obroncima Vukomeričkih gorica 2013. godine izgrađeno je izletište koje je svoj položaj itekako dobro iskoristilo.

Ako ste ljubitelji životinja, posebice konja, obožavat ćete ovo mjesto! Osim jahanja, postoji još mnoštvo sadržaja za djecu i odrasle, ali i odličan restoran koji spaja tradicionalna i moderna jela iz svih dijelova svijeta.

4. Korablja Tišinić (Petrinja)

Ova obnovljena prastara kuća turistička je idila, skrivena daleko od gradske vreve i užurbanog života. Kako smo sve više istraživali, otkrili smo da Korablja Tišinić nudi sve više i više. Zamislite ovu scenu: ručak na prostranoj terasi, smještenoj na zelenoj livadi uz sam rub šume u društvu ljame, klokana, rakuna i dikobraza. Ovo nije priča iz bajke.

Radi se o živopisnom izletištu koje se nalazi u neposrednoj blizini Petrinje, inače poznatoj po bogatoj kulturnoj baštini. Osim prekrasnog okruženja, ovdje ćete naći i širok raspon ukusnih jela i slastica. Sve je napravljeno po tradicionalnoj recepturi koja nas podsjeća na bakinu kuhinju. U slučaju da vam se ovdje jako svidi, Tišinić nudi i uslugu noćenja u modernim sobama s elementima starinskog uređenja.

5. Kršlinov mlin


Za sve avanturiste i aktivne izletnike, željne vožnje na dva kotača, preporučujemo vožnju Parkom prirode Žumberak koji je prepun bajkovitih slapova i skrivenih ruta koje će oduševiti sve bicikliste. Pri povratku s istraživanja prekrasnog Samoborskog gorja, nemojte zaobići ni Kršlinov mlin, mjesto gdje ćete pronaći odličnu kuhinju. Uz zvukove potočića i obližnjih slapova, možete pojesti ukusnu i finu hranu.

Kršlinov mlin Kršlinov mlin (Foto: PR)

Birajte pastrvu koju želite za ručak, a dragi će ju domaćini pred vama uloviti i pripremiti za jelo. Osim pastrva, Mlin ima i mnoge domaće životinje, među kojima su i dva konja koja se savršeno uklapaju u koncept Kršlinova mlina. Zanimljivo je kako se ova skrivena oaza, idealna za punjenje baterija, našla na samoj granici Hrvatske sa Slovenijom, pa možete birati u kojoj ćete državi jesti ručak, srećom, bez granične kontrole.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju