1. Seosko gospodarstvo Kezele

Ovo obiteljsko imanje, smješteno na vrhu brijega s pogledom na Moslavačku goru, oduševit će apsolutno sve koji ga posjete. Zaljubljenike u vikend-avanture zainteresirat će poznato gostoprimstvo i stol pun ukusnih specijaliteta autohtone domaće kuhinje.

Seosko gospodarstvo Kezele Seosko gospodarstvo Kezele (Foto: Pixsell)

Veliki je ponos imanja Kezele čarobni vinograd koji zadivljuje, a u podrumu se proizvode vrhunska vina poput moslavačkog škrleta. S obzirom na količinu sadržaja koje nude, poput bogate etno zbirke, staja sa skoro svim domaćim životinjama koje poznajete, dječjeg igrališta, sportskih terena, obilaska vinarije i degustacije vina, šetnji i bicikliranja šumom Marče ili pak leta balonom, savjetujemo vam da prenoćite na posjedu u sobama koje su pomno uređene u autohtonom etno stilu.


2. Sv. Križ Začretje

U mnogima omiljenoj modnoj utvrdi – Roses Designer Outlet Centar – ovaj će se vikend, 13. i 14. listopada, održati manifestacija posvećena promicanju ljepota Hrvatskog zagorja. Osim brojnih dućana sa odličnim popustima, smještenih u malene ulice i trgove, prostore outleta upotpunit će nastupi brojnih vokalnih skupina i KUD-ova, prikaz starih težačkih zagorskih poslova i predstavljanje starih zagorskih zanata za sve one koji nisu imali priliku upoznati zagorske tradicije i povijest.

Roses Fashion Outlet Roses Fashion Outlet (Foto: PR)

 Također ćete na licu mjesta moći uživati u ukusnim zagorskim delicijama poput ajvara, zimnice, vina, domaćih pekmeza i ostalih delikatesa. Ako vam sve to nije dovoljno da se uputite u Roses na izlet u zagorskom štihu, onda bi vas na to mogli nagovoriti i dodatni popusti na već povoljne cijene dućana u samom outletu.

 

3. Izletište Cowboy

Ako ste se poželjeli maknuti s gradskog asfalta i predahnuti nakon napornog tjedna, na putu prema Velikoj Gorici i Sisku, samo 10 minuta od Novog Zagreba, nalazi se Izletište Cowboy. Na šumovitim i očaravajućim obroncima Vukomeričkih gorica 2013. godine izgrađeno je izletište koje je svoj položaj itekako dobro iskoristilo.

Cowboy izletište Cowboy izletište (Foto: Pixsell)

Ako ste ljubitelji životinja, posebice konja, obožavat ćete ovo mjesto! Osim jahanja, postoji još mnoštvo sadržaja za djecu i odrasle, ali i odličan restoran koji spaja tradicionalna i moderna jela iz svih dijelova svijeta.

4. Korablja Tišinić (Petrinja)

Ova obnovljena prastara kuća turistička je idila, skrivena daleko od gradske vreve i užurbanog života. Kako smo sve više istraživali, otkrili smo da Korablja Tišinić nudi sve više i više. Zamislite ovu scenu: ručak na prostranoj terasi, smještenoj na zelenoj livadi uz sam rub šume u društvu ljame, klokana, rakuna i dikobraza. Ovo nije priča iz bajke.

Korablja Tišinić Korablja Tišinić (Foto: Pixsell)

Radi se o živopisnom izletištu koje se nalazi u neposrednoj blizini Petrinje, inače poznatoj po bogatoj kulturnoj baštini. Osim prekrasnog okruženja, ovdje ćete naći i širok raspon ukusnih jela i slastica. Sve je napravljeno po tradicionalnoj recepturi koja nas podsjeća na bakinu kuhinju. U slučaju da vam se ovdje jako svidi, Tišinić nudi i uslugu noćenja u modernim sobama s elementima starinskog uređenja.

5. Kršlinov mlin


Za sve avanturiste i aktivne izletnike, željne vožnje na dva kotača, preporučujemo vožnju Parkom prirode Žumberak koji je prepun bajkovitih slapova i skrivenih ruta koje će oduševiti sve bicikliste. Pri povratku s istraživanja prekrasnog Samoborskog gorja, nemojte zaobići ni Kršlinov mlin, mjesto gdje ćete pronaći odličnu kuhinju. Uz zvukove potočića i obližnjih slapova, možete pojesti ukusnu i finu hranu.

Kršlinov mlin Kršlinov mlin (Foto: PR)

Birajte pastrvu koju želite za ručak, a dragi će ju domaćini pred vama uloviti i pripremiti za jelo. Osim pastrva, Mlin ima i mnoge domaće životinje, među kojima su i dva konja koja se savršeno uklapaju u koncept Kršlinova mlina. Zanimljivo je kako se ova skrivena oaza, idealna za punjenje baterija, našla na samoj granici Hrvatske sa Slovenijom, pa možete birati u kojoj ćete državi jesti ručak, srećom, bez granične kontrole.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju