Kakav bi to bila blagdanska ponuda na Fuliranju bez ponude pića i koktela za odrasle. Ove godine na Strossmayerovom trgu do 1.1. 2019. može se isprobati široka lepeza različitih toplih i hladnih napitaka s nekoliko kreativnih sastojaka.

1. Crveno kuhano vino u El Toru

Ljubitelji kuhanog vina svakako trebaju isprobati aromatičnu verziju u adventskoj kućici El Tora na zagrebačkom Fuliranju. Crveno kuhano vino radi se od kupaže cabernet sauvignona i frankovke, a kuha se s dodatkom naranče, limuna i jabuke. Topla tekućina začinjava se cimetom, zvjezdastim anisom i klinčićem. Za dva decilitra treba izdvojiti 14 kn.

2. Chilli medica u Lola baru
Druženje s ekipom na otvorenom u predblagdansko vrijeme lakše je preživjeti uz tople kapute, šalove, kape i rukavice. Dobro će vas zagrijati i chilli medica. Kao što je ime kaže riječ o rakiji aromatiziranoj čilijem koja “štipa” za grlo i obraze. Cijena joj je 10 kuna.



3. Vrući koktel s viskijem u St. Moritzu

Na švicarskim skijalištima u zimu ljudi se griju vrućim koktelom Appres Ski specialom, koji se sastoji od kuhane limunade s dodatkom viskija, cimeta i klinčića. Zahvaljujući kućici St. Moritz ovaj se topao koktel može popiti i na zagrebačkom Fuliranju. Za dva decilitra koktela treba izdvojiti 35 kuna.

4. Hrvatska “tekila” u Veganšpeku
Nadahnuti meksičkom tradicijom ispijanja tekile sa solju i limunom, adventska kućica Veganšpek pripremila je za posjetitelje Fuliranja poseban doživljaj za nepca. Riječ je o pravoj imunitetnoj bombi – kuhanoj šljivovici koja se poslužuje s domaćim češnjakom i medom. Cijena joj je 17 kuna.

5. Nutella shooter u Timeu

Nutella je odlična pratiteljica palačinki i kruha. Odlično se sljubljuje s različitim kolačima i tortama, a nezamijenjiv je dodatak i raznih smootieja. Da nismo probali ne bismo vjerovali da ide čak i uz votku. Kućica Time na Fuliranju služi Nutella shooter s votkom po cijeni od 20 kuna. Živjeli!

Važno je znati!

Alkoholna pića imaju samo trenutni efekt grijanja organizma. Alkohol zapravo smanuje tjelesnu temperaturu i povećavaju rizik od pothlađivanja. Provodite li duže vrijeme na hladnoći odjenite se toplo i slojevito. To je najbolja obrana od hladnoće.

Od odojka do patke s mlincima: 7 jela koje biste trebali probati na Fuliranju Fuliranje - 2 Fuliranje - 3 Fuliranje - 4 +7 Fuliranje - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju