Jedna od prvih stvari koja bilo koga od nas asocira na Italiju svakako je – tjestenina. A pronaći restoran koji radi dobru paštu u gradu koji dnevno prima desetke tisuća turista i nije uvijek lagan zadatak. Na mnogim mjestima nudi se preskupa, a nikakva tjestenina, te na taj način upadate u klasičnu turističku zamku. Kako se ne biste „upecali“, preporučamo posjet nekom od sljedećih restorana!

Dal Moro

Smješten u maloj uličici, Dal Moro funkcionira na principu „uzmi i jedi“. Vjerojatno biste ga i zaobišli, ali radi se o mjestu u kojem je često red ljudi koji čekaju na narudžbu hrane. Ovdje gosti odabiru vrstu paštu koju žele jesti, a nakon toga i umak. Tjestenina se zatim stavlja u bijele kartonske „kutije“, predaje gostima koji je sretni pojedu s nogu i nastave šetnju Venecijom.

Osteria Alla Staffa

Restoran sa sjajnim osobljem koje je ujedno i vrlo educirano, pa će vam uz obrok preporučiti točno ono vino koje treba. Osteria Alla Staffa idealno je mjesto za opuštanje i uživanje u tradicionalnoj talijanskoj kuhinji. Na meniju se nalaze mnoge tjestenine, uključujući sjajne raviole sa šparogama i riccotom, a bome ni lazanje nisu za baciti.

 

Objavu dijeli Diana Culver (@benanadiana)


La Zucca  

Iako se ne radi o strogo vegeterijanskom restoranu, La Zucca ima meni prepun svježeg povrća koje se jedva čeka upariti s različitim vrstama pašte. Gosti se tako mogu odlučiti za tagliatelle s artičokama i pecorinom ili pak za lazanje s tikvicama i bademima. Također, kuhinja restorana otvorena je, pa gosti mogu gledati kako se hrana priprema pred njihovim očima.

Alla Rivetta 

Restoran u koji najčešće zalaze lokalci (da, ima ih još nešto i u Veneciji), bilo da je riječ o pauzi za ručak ili večeri s prijateljima. Alla Rivetta perfektno je mjesto za isprobavanje vencijanske gastronomske ponude i uživanje u raličitim vrstama pašte. A ako vam se pašta baš i ne jede, ovdje možete uživati i u raznim morskim specijalitetima, po čemu je restoran također poznat.

 

Objavu dijeli London Munch (@londonmunch)


Algiubagio 

S terasom smještenom na vodi, Algiubagio je toplo i intimno mjesto u kojem se uživa u najboljoj venecijanskoj kuhinji i gledanju zalaska sunca nad vodom. Meni nudi širok izbor vegeterijanskih jela i pašte, a posebno su na glasu tagliatelle sa šparogama, špageti sa škampima i cvjetovima tikvica te carpaccio sabljarke.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju