Do 15. srpnja Strossmayjerov trg u Zagreb nezaobilazno je mjesto za obožavatelje nogometa, ali i fini gablec. Jedan od gastrohitova Foodballerke kućica je El Tora, koja se ponosi Beef Quesadillaom, Good Food donosi tri veličine “Ronalda” - direktno iz njihova ručno izrađenog smokera uz osvježavajuće salate i burgere. Rougemarin dovodi i svog mlađeg brata, Bagel & Lobster bar, s inovativnim bagel pecivima i sendvičima, a OLI house ponosi se brkatom ekipom i “chicketinom”.

Time priprema sla(s)ne varijante piletine i povrća, Wurst bar ima kobasice, The Garden Bar&Kitchen osim craft piva sprema BBQ krilca, popcorn chicken i čips od batata. Kitchen&Grill Plac uz svoje šarene burgere donosi i krumpiriće u bojama, BarBaQ nudi delicije iz smokera - svinjska rebarca, goveđa rebra i prsa, Haustor Haus ponudit će talijanske delicije focaccie i raznorazne varijante hrskutavih krumpirića, a 50 A Burger & Champagne Bar dolazi s kombinacijama od 0,5 i 1 kg pilećih krilaca za ekipu uz umak od plavog sira i hitom Orange Batidom.

Sendvič Ronaldo Sendvič Ronaldo (Foto: Good Food)

Opojni sendvič

Good Food koji naglašava kako su „universe friendly“ jer imaju ponudu i za vegane i vegetarijance, kao i jela bez glutena, ali perjanica njihove ponude zasigurno je Ronaldo's Roast Beef Sandwich. Mirisi dima i opojnih začina, sočno meso i pecivo iz Korice njihova su tajna uspjeha

Puna usta okusa

O Beef Quesadilli u El Toru puna su usta hvale. Meso junećeg vrata punog okusa nadopunjuje osvježavajući coleslaw, zavodljiva čili majoneza, ljute papričice i obilje cheddar sira. Malo soka limete i mente tu je za svježinu. Na kućici El Tora možete potražiti među ostalim specijalitetima i Tex Mex Wrap.

Hit piletina na festivalu

The Garden Bar & Kitchen u ponudi ima „pileći popcorn“ - hrskave pohane komadiće koji jedan za drugim, umočeni u jedan pa drugi umak nestaju brzinom Njemačke s prvenstva. Odlično idu uz craft piva, baš kao i sočna BBQ rebrica i krilca.

Odličan burger

Jede li vam se burger, nećete pogriješiti krenete li laganim korakom prema Haustor Hausu. Ispod domaćeg brioša koji miriše na maslac otkriva se sočno meso – koje je dovoljno „odmorilo“ da bi postalo senzacionalno. Umjesto pomfrita Haustor Haus pružio je priliku salati od krumpira.

Fritula  - Time Fritula - Time (Foto: Restoran Time)

Nešto slatko

Hromalićeva nasljednica zimske fritule za kojom su poludjeli hodočasnici adventskih kućica dobila je ljetni nastavak koji miriše na vaniliju, jagodu i osvježavajuću metvicu. Kušati je možete na kućici Timea, a košta 25 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju