Kulinarska je industrija neumorna, a to rezultira inovacijama koje pojednostavljuju korake u pripremi ukusnih obroka. Gotovo da nema više isprike za loše skuhano jelo. Ovo su samo neka od pomagala koja olakšavaju pripremu, a pronašli smo ih u prodavaonici Sol i Papar koju nakon posjeta opisujemo kao mjesto u kojem razlike između profesionalne i domaće kuhinje nestaju.

1. Brener Fuego

Brener Fuego profesionalni je set za karameliziranje, završnu boju, a njime se postiže i savršeno hrskava korica na hrani. Temperatura plamena doseže i do 1300°C, uz mogućnost kontinuirane regulacije. Uređaj se može neprekidno koristiti 60 minuta, a nakon toga stavlja se na punjenje. Nema brige ni ako djeca posegnu za uređajem kojim ne znaju rukovati jer ovaj uređaj ima zaštitu za djecu.

2. Steam kutija

U ovoj posudi namirnice se kuhaju u vlastitom soku ne gubeći svoja hranjiva svojstva za vrijeme termičke obrade. Oblik posude omogućuje ravnomjerno kruženje pare i vrućeg zraka, a otporna je na visoke temperature te se lako čisti, naravno i u perilici za posuđe.

3. Mjerne žličice

Pratite li beskrajni broj napisanih recepata u virtualnom svijetu, sigurno često nailazite na termine tbsp i tsp. Riječ je o mjernoj jedinici kojom se određuje količina brašna, šećera, soli te drugih dodataka i začina hrani. Tbsp označava količinu koja stane u veliku žlicu, a tsp u čajnu žličicu.

4. Digitalni termometar

Digitalni termometar za hranu posebno olakšava pripremu roštilja. Najčešće se koristi kako bi se provjerila unutarnja temperatura pečenog mesa, ali može se korisiti i prilikom pripreme drugih namirnica. Precizno određuje stupanj vrućine, a za one sa širim znanjem, termometar je koristan i kako bi se otklonila opasnost od bakterija. Naravno, krajnji je cilj da struktura mesa bude što mekanija, a do tog ćete rezultata lakše doći uz digitalni termometar.

5. Daska za rezanje

Iako, naravno, nije novost na tržištu, konstantno se radi na poboljšanju bitnih karakteristika daske za rezanje. U prodavaonici Sol i Papar možete pronaći nepropusnu dasku za rezanje od kvalitetnog drva s laminiranim završetkom. Izrađena je tako da ne otupljuje oštrice noževa i ne upija bakterije, mirise ili mrlje. Također može poslužiti i kao podložak za vruće posuđe.

 

Više proizvoda možete otkriti na mrežnoj stranici solipapar.com, a oni koji su u Zagrebu mogu se uputiti do Vlaške 78.


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju