Dosadi li klasično pripremljena piletina, spas su nadjevi koji joj pružaju slast. Prsa ili otkošteni bataci, kao i cijelo pile mogu poslužiti kao nadahnuće za pripremu. Pileća prsa nakon nadijevanja popržite u tavi pa zapecite u pećnici, a poslužite ih uz omiljeni umak.

Kao ideje za nadijevanje neka vam posluže sezonske namirnice, poput bundeve, nezaslađenog pirea od kestena i pečena crvena paprika, a kako biste dobili osvježavajuću notu, poslužit će i usitnjene jabuke ili ploške krušaka koje prethodno možete i blanširati. Sočnost i primamljivu aromu pružit će i ajvar, senf, kremasti sir ili sojin umak. 


Mediteranski nadjev

Stavite u posudu feta sir, naribanu narančinu koricu, što sitnije sjeckanu ljutiku i majčinu dušicu. Sve dobro promiješajte, pileća prsa zarežite pa napunite. Popržite ih u tavi sa svake strane, ispecite u pećnici te poslužite u omiljenom umaku.

Šunka i pistacije

Propirjajte luk pa dodajte sušene brusnice, usitnjene pistacije i češnjak pa pirjajte oko osam minuta. Otkoštite batke sa zabatcima tako da dobijete odreske. Na svaki stavite komad šunke i nadjev, zarolajte i ispecite u pećnici.

Rolice sa špinatom

Pomiješajte vrhnje, mliječni namaz, nasjeckani špinat i češnjak te naribanu mozzarellu i parmezan. Začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom pa napunite pileća prsa. Omotajte ih slaninom i učvrstite čačkalicama pa ispecite u pećnici.

Pile punjeno gljivama

Popržite slaninu i luk pa dodajte šampinjone. Pomiješajte mlijeko s jajima i začinima pa ubacite krutone ili suhi kruh te pirjane gljive. Ako je nadjev previše rijedak zgusnite ga krušnim mrvicama, a razrijedite ga mlijekom. Napunite pile i ispecite ga u pećnici.

Slavonski odresci

Pileća prsa stanjite batom, premažite ih ajvarom pa na svaki odrezak stavite kulen, plošku sira i sitno sjeckanu ljutu papričicu. Zarolajte pa ispecite na tavi i poslužite uz kremasti umak od gljiva.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju