Bliži se najvažnija večer u godini za Hollywood, a ususret dodjeli Oscara, koja se održava 26. veljače, Booking.com predstavio je pet Oskarima inspiriranih destinacija, kako bi putnici i sami mogli iskusiti djelić glamura kojim žive hollywodske filmske zvijezde.



Manchester by the Sea, Massachusetts, SAD

Radnja filma odigrava se u obalnim gradićima blizu Massachusettsa, Gloucesteru, Rockportu i Beverlyju. Film prati domara koji živi u Bostonu i nakon bratove smrti prisiljen je preseliti se natrag u svoj rodni grad kako bi se brinuo o nećaku. Glavne uloge tumače Casey Affleck i Michelle Williams.

Beauport Hotel Gloucester smješten je na sjevernoj obali Massachusettsa i za vrijeme sezone gostima nudi vanjski bazen i terasu, jacuzzi, fitness centar i restoran. Plaža je odmah do hotela, što gostima omogućava uživanje u vodenim sportovima.



La La Land, Los Angeles, SAD

Ako želite ugledati neku od filmskih zvijezda, ovo je mjesto na koje trebate otići. Ovdje se odvija I radnja mjuzikla La La Land. Kostimi i scenografija odaju počast Hollywoodu i mjuziklima iz 40-ih i 50-ih godina prošloga stoljeća, u kojem mladi jazz pijanist, kojega glumi Ryan Gosling i talentirana glumica, Emma Stone, pokušavaju ostvariti svoje snove i, naravno, zaljubljuju se putem.

> 9 mjesta koja morate obići u gradu anđela

Odsjednite u luksuznom The London West Hollywood at Beverly Hills hotelu i doživite tretman kakav dobivaju zvijezde s crvenog tepiha uz usluge svjetske klase koje nudi ovaj smještaj. Na korak od Beverly Hillsa i šoping zone na Rodeo Driveu, ovaj boutique hotel na zapadu Hollywooda nudi bazen na krovu i restoran koji svaki dan poslužuje doručak koji je u cijeni boravka.



Lion, Kalkuta, Indija

Film je snimljen prema istinitoj priči o petogodišnjem dječaku iz Indije, imena Saroo, koji se izgubi i bude odvojen od svoje obitelji, a spletom okolnosti posvoji ga obitelj iz Australije. Kroz godine odrastanja Saroo se prisjeća svoga djetinjstva u Indiji i koristeći Google Earth pokušava pronaći svoju obitelj. Glavne uloge imaju Dev Patel i Nicole Kidman, a film je sniman u Kalkuti u Indiji, kao i na raznim lokacijama u Australiji, uključujući Hobart u Tasmaniji i Melbourne u Victoriji.

Oberoi Grand Kolkata hotel nalazi se u najvećem šoping dijelu Kalkute i nudi vanjski bazen, teretanu, spa centar, Bengali restoran. S ove lokacije gostima je jednostavno krenuti u istraživanje grada u kojemu mogu vidjeti Maidan park, Victoria Memorial i Indijski muzej.



Greben spašenih, Sydney, Australija

Film je snimljen prema istinitim događajima za vrijeme Drugog svjetskog rata o vojniku Desmondu Dossu, vojnom bolničaru, kojeg glumi Andrew Garfield, a koji je pokazao neviđenu hrabrost za vrijeme neprijateljskih napada, čime je dobio Medalju časti. Neki dijelovi filma snimani su u North West town of Richmond, blizu Sydneya, koji je prilagođen kako bi izgledao poput gradića iz 1940-ih godina.

Aparthotel QT Bondi savršeno je mjesto za odmor ako putujete u Sydney. Nalazi se samo 3 minute od pješčanih plaža Bondy, pored kojih se nalaze lokalni restorani, kafići i dućani. Na rubu poznatog Blue Mountains nacionalnog parka gradić je Richmond, u kojem možete zaviriti na lokaciju koja je bila set za snimanje filma.



Moonlight, Miami, SAD

Radnja filma prati mladog Afroamerikanca Chirona koji se suočava sa svojom seksualnošću i pokušava pronaći svoje mjesto u Miamiju od djetinjstva do odrasle dobi.

Ako putujete u Miami, putujte sa stilom i odsjednite u art deco hotelu Four Seasons Hotel Miami. Smješten nasuprot Biscayne zaljevu omogućava gostima da uživaju u spa centru, dva vanjska bazena i restoranu. Ako poželite, možete se prošetati po gradu i uživati u dućanima, restoranima i noćnom životu, po kojem je Miami poznat.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju