U srcu bujnih šuma Turopoljskog luga skriveno blago čeka da bude otkriveno. Ne radi se o bilo kakvom blagu, već o gastronomskom dragulju - crnom tartufu. Turistička zajednica Zagrebačke županije u ponedjeljak 6. studenog predstavila je prvu Poučnu stazu crnih tartufa, projekt koji otvara novo poglavlje u priči o održivom turizmu i lokalnoj gastronomiji.

Ideja iza poučne staze jest kreiranje iskustva koje će posjetitelje upoznati sa značenjem crnog tartufa i načinima branja, kao i  potaknuti aktivni turizam i kretanje na otvorenom. Projekt je zamišljen kao interaktivna priča koja vodi posjetitelje kroz različite faze rasta i berbe crnih tartufa, a moguća je organizacija uz pratnju iskusnih vodiča i pasa tragača.

Stazama crnih tartufa - 1 Stazama crnih tartufa - 1 (Foto: PR)

"Projekt Poučne staze crnih tartufa u Turopolju nije samo nova turistička atrakcija, već je odraz našeg dubokog strateškog usmjerenja ka održivom turizmu. Posvećeni smo stvaranju turističke ponude koja poštuje i promiče naše prirodne i kulturne resurse, potiče aktivni turizam i uključuje lokalno stanovništvo. Ovaj projekt plod je tog pristupa, gdje svaki korak u lovu na tartufe postaje prilika za učenje o lokalitetu, povijesti i tradiciji Turopolja. Zajedno gradimo turističku destinaciju koja ne samo da privlači posjetitelje već ih i educira te ih čini dijelom naše priče o održivosti", poručila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

"Turopolje je zeleno srce našeg grada, naše Velike Gorice. Izrazito mi je zadovoljstvo što grad, u suradnji s ostalim dionicima projekta, ima priliku sudjelovati i poduprijeti projekt poput ovog koji pozicionira Veliku Goricu kao destinaciju aktivnog odmora uz inovativne turističke proizvode”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Sat vremena od Zagreba: Koliba savršena za one koji su se zaželjeli svježeg zraka i spektakularnih pogleda Green Hills Cottage, Krapinsko-zagorska županija - 3 Green Hills Cottage, Krapinsko-zagorska županija - 1 Green Hills Cottage, Krapinsko-zagorska županija - 2 +4 Green Hills Cottage, Krapinsko-zagorska županija - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju