Vjerujemo da prvosvibanjske praznike ne želite provesti usred ničega i u mrklom mraku, no ideje koje slijede nude vam vrhunsku zabavu upravo pod okriljem noći.

1. Noćna vožnja quadovima

Čari Međimurja možete otkriti i tijekom noćne vožnje quadovima. Može to biti i romantična vožnja jer prostora na quadovima Accredo centra ima taman za dvoje. Nema šanse da zaljubljeni par upadne u preprike tko će za volan jer program predviđa da se na pola rute mijenja pozicija vozača i suvozača. Tijekom off road ture na ekstremnim dionicama, pravu dozu adrenalina pružit će divlji teren pa se nemojte iznenaditi ako u vožnji upadnete u prave blatne kaljuže. Ne brinite, bit ćete osigurani od glave do pete jer tijekom vožnje morate nositi podkapu, kacigu, rukavice i nepropusno odjelo. Sigurnost i zabava su zagaranitrani.

 2. Ulovite zombija

Zombie Krampus Hunt u Međimurju jedina je atrakcija takve vrste u Hrvatskoj. Na poligonu u blizini Termi Sveti Martin možete sudjelovati u avanturi u koju je najbolje krenuti s pravim timom. U ovoj igri cilj je zajedničkim snagama, paintball kuglicama u boji pogoditi što više zombi-napadača. Tijekom igre, sudionici se nalaze na prikolici koju vuče quad. Zabavu dodatno potiče ambijent u kojem se nalazite – ovaj filmski lov na „neprijatelje“ odvija se u šumi i noću.

 

A post shared by Vanja Tarandek (@vanjatarandek) on

Ako se odlučite za neku od navedenih noćnih aktivnosti bit će potrebno pronaći i smještaj. U Termama Sveti Martin prvosvibanjske praznike proslavite uz posebnu ponudu.

3. Noćno ronjenje

U Hrvatskoj postoji gotovo 150 ronilačkih centara. Onih koji u svojoj ponudi imaju i noćno ronjenje je mnogo manje, ali doživljaj koji pružaju je nezamijenjiv. Osjećaj koji možete doživjeti uranjajući u duboko tamno plavetnilo izazov je i za one koji se ronjenjem bave duže vrijeme. Potrebno je ponijeti ronilačku svjetiljku, a avanture sigurno neće nedostajati. Mnoge podvodne životinje su aktivne upravo noću. Idealni uvjeti su pun mjesec i nebo bez oblaka.

Ronilački centar Vertigo u šibenskom resortu Solaris organizira škole ronjenja od svibnja do listopada prema standardima međunarodne škole ronjenja.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju