Koliko puta vam se dogodilo da ste imali slobodan dan, a niste ga znali kako potrošiti. Čišćenje kupaonice vam je već dojadilo, a ona prašina koliko god je brisali uvijek se ponovo pojavi. Ništa ne brinite, kućanski poslovi nikuda neće pobjeći, a susjeda će i dalje pričati kako vam je stan u neredu. Stoga? Kamo idemo na izlet? Evo par ideja.

1. Najduži i najbrži zipline Pazi Medo
Mnogi od nas provjetravaju odjeću koja je dugo stajala u ormaru tako da je objese o vješalice i stave da visi s balkona. Zašto ove godine ne biste odjeću osvježili na malo drugačiji način? Siguran sam da će susjeda imati puno toga za ispričati svojim kolegicama. Jedan od najdužih i najbržih zip line centara nalazi se upravo u Hrvatskoj, točnije u Lici.

"Pazi Medo" naziv je centra u kojem se nalazi 1700 metara dugi zip line na kojem postižete nevjerojatnu brzinu od 110 km na sat. Siguran sam da nema tog moljca koji će uspjeti održati se na vašoj majici. Šalu na stranu, adrenalinska pustolovina dostupna vam je na samo par sati vožnje od vaše kuće, a garantira vam doživljaj koji ćete dugo pamtiti. Tko zna, možda i uspijete vidjeti medu po kojem je centar dobio naziv.

2. Eko selo Gradunje
Ako ne volite previše adrenalinska uzbuđenja, nego više mir i prirodu, onda je Eko selo Gradunje pravi izbor za vas. Nadomak Zagreba nalazi se uređeno domaćinstvo poznato po vrhunskoj hrani i neopisivoj gostoljubivosti domaćina. Idila lokacije, mirnoća kojom odiše i zelenilo prirode upravo su ono što vam treba kako biste se opustili od stresnih situacija i uživali u spokojnom okruženju sa svojom obitelji ili prijateljima.

Eko selo Gradunje nalazi se u mjestu Donje Orešje, udaljeno svega nekoliko minuta od centra Svetog Ivana Zeline. Privlačnost Prigorja osvojit će vas na prvu, a slikoviti vinorodni kraj Svetog Ivana Zeline, prožet mnogim crkvicama i svjedocima povijesne i kulturne baštine, oduševit će vas aktivnostima koje pruža. Stoga, za opuštanje i uživanje u prirodnim ljepotama pravac Donje Orašje na finu klopu i cvrkut ptica.

3. Aquapark Adamovec
Kupanje? Nakon nedavnog zahlađenja nije i baš primamljivo. No uvijek postoji mogućnost kupanja u zatvorenim bazenima. Stoga se Aquapark Adamovec čini kao logičan izbor. Moderni objekt od 4200 metara četvornih skriva rekreacijski bazen s masažama, gejzirima i mnogim drugim vodenim efektima.

Vodeća atrakcija aquaparka je bazen plaža površine 220 metara četvornih. Ako vas više interesira privatna zabava svoje mjesto pronaći ćete u bazenu sa slapovima i masažama koji se nalazi na polu etaži i po potrebi može biti pretvoren u privatnu oazu za vas i vaše društvo. Ako dolazite na obiteljski izlet budite sigurni da ćete se vi i vaša djeca dobro zabaviti.

Kvalitetno vrijeme provedeno s obitelji najbolje je provedeno vrijeme. Stoga, svi pravax u Adamovec i ne izlazite iz vode dok vam se ne smežura koža.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju