Na uglu Petrinjske i Đorđićeve ulice u Zagrebu preko noći je osvanuo grafit puževa s potpisom hrvatskog umjetnika Tomislava Lončarevića-Lonca. Kao dio izložbe Street art 2.0 zapuštena palača Gradec prije nekoliko dana dobila je novo ruho, ono plavoga kita nacrtanog preko pročelja od strane francuskih grafitera.

Mural s likom proslavljenog hrvatskoj književnika Miroslava Krleže uljepšao je stambenu zgradu u istoimenoj ulici u Karlovcu za što je bio zaslužan Dugorešanin Leonard Lesić.

Ovo je samo dio najnovijih dokaza koji pokazuju da grafiti ne moraju biti ruglo domaćih gradova, ili prostor za izražavanje društvenih mišljenja, već i umjetnički izraz koji će proljepšati vizuru nekog mjesta.

Kulturu grafiterstva u Hrvatskoj već osam godina njeguje Kreativna udruga mladih iz Slavonskog broda koja priređuje Graffiti Fest, a posljednjih nekoliko godina to čine i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti maMUZE, koje priređuju Street art festival.

U našoj fotogaleriji pogledajte spomenute murale, te dio grafitera čiji su potezi kanticom spreja pravu umjetnička djela.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju