Vile, čije je pravo ime Rodrigo Miguel Sepúlveda Nunes (35), živi u Vili Franca de Xira, u Portugalu, ali dobro je poznat i izvan granica svoje zemlje jer svojim radom „probija zidove“.

Uličnom umjetnošću počeo se baviti s 14 godina, radio je na sebi i neumorno učio, educirao se u specijaliziranim školama (ETIC i ARCO), upijao znanje, eksperimentirao s raznim tehnikama, od ulja do akvarela, animacije i digitalnog crtanja.

Rodrigov talent prepoznale su i međunarodno poznate tvrtke koje su njegov rad iskoristile za svoje kampanje, kao što je primjerice Opel, ali i Benfica te portugalski Crveni križ, koji je angažirao Vilea zbog njegove sposobnosti da promatra i kreira na jedinstveni način. Ugostili su ga festivali i galerije u kojima je ostavio svoj trag i oduševio zaljubljenike u umjetnost. 

Nemoguće je samo proći pokraj njegovih djela i ne osvrnuti se, zastati i bolje promotriti što se događa pred očima. Od napuštenih zgrada i derutnih zidova stvara umjetnost koja se isprepleće s optičkim varkama, često s dozom mističnosti ili skrivenom porukom koja čeka da je prolaznici dešifriraju.

Zavirite u našu galeriju te Vileov Instagram i pogledajte neke od radova koji tjeraju na razmišljanje.

Selo u kojem smijete živjeti samo ako ste operirali slijepo crijevo Villa Las Estrellas - 2 Villa Las Estrellas - 4 Villa Las Estrellas - 3 +1 Villa Las Estrellas - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju