U srednjovjekovnom dvorcu i bivšoj industrijskoj tvornici, preuređenoj u pivnicu, 7. i 8. listopada u Čakovcu se održava 3. Beerfest Sjever - Međimurski Pivski Festival. Osim u
dobro znanim prostorijama Starog Hrasta, po prvi puta festival se održava i u restoranu Shamper u atriju Starog Grada, višestoljetnog dvorca obitelji Zrinski u centru Čakovca.

U dva dana festivala predstavit će se brojni regionalni zanatski (craft) pivari, pivovare, ali i majstori iz kućne radinosti, tzv. "homebreweri". Uz desetak pivovara iz regije, Međimurci i zainteresirani posjetitelji će moći probati najnovija craft i zanatska piva, okušati se u kuhanju piva, ali i okusiti prigodne pivske gastro specijalitete.



Po prvi puta će se u Međimurju predstaviti i The Garden Brewery, pivovara Nicka Colgana i ekipe iza Garden Festivala. Uz Garden na Beerfest dolazi i svima poznata Zmajska pivovara, Varionica, Daruvarska, Pulfer, Kahli, a tu je i mlada, ali i iskusna pivovara Crafter's i mnoge druge.

Program počinje u petak 7. listopada otvaranjem festivala i predstavljanjem najmlađe međimurske pivovare 'Međimurski Lepi Dečki Brewery' u Shamperu i atriju Starog Grada, a potom i After Craft Beer druženjem u Starom Hrastu.

U subotu 8. listopada, kroz dnevni program u atriju Starog Grada moći ćete vidjeti kako se kuha pivo, što sve treba za uspješan proces, koje su razlike između vrsta hmelja i slada te saznati male čarolije velikih pivara. Kućni majstori piva će tako predstaviti proces kuhanja piva koji će trajati sedam sati.

U popodnevnim satima zabava se nastavlja na sajmu piva i pivovara u bivšoj tvornici Stari Hrast, danas pivnici i pivovari, gdje će svi zainteresirani moći uživati u vrhunskim hrvatskim zanatskim pivima, prigodnoj gastro ponudi i odličnoj glazbenoj kulisi.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju