Kupanje u vinu, crkva kostiju, spomenik napravljen od vozila, erotski parkovi… Ovo su najbizarnije turističke atrakcije u svijetu.

1. Zid žvakaćih guma, Seattle

Lokalna znamenitost privlači žvakače iz čitavog svijeta koji žele pridonijeti ovoj atrakciji. Na nekim dijelovima zid je debeo i nekoliko centimetara. Lani je bio potpuno očišćen, no vrlo brzo vratio je staru slavu.

2. Kraljevstvo malih ljudi, Kina

Ovaj kineski park zapošljava samo osoblje niže od 129 centimetara. Oni animiraju posjetitelje, pjevaju, plešu i glumce scene iz baleta i bajki.

3. Zemlja erotike, Brazil

Ovaj zabavni park otvara se tek 2018., a posjetiteljima jamči dobru zabavu. Sjedala u kinu će vibrirati, vozit će vlak užitka, radit će go-go djevojke i mladići, nudistički bazen i vožnje s automobilima u obliku genitalija.

4. Zakopaj ovo (Dig this), Las Vegas

Ako ste oduvijek željeli sjesti iza volana najvećih radnih strojeva koji postoje, u Las Vegasu to i možete napraviti. U njegovom ogromnom pješčaniku možete kopati do mile volje. 

 

A photo posted by Amazing Gravy (@amazing.gravy) on


5. Jeju Loveland, Južna Koreja

Jeju Loveland osnovala je 2004. grupa studenata umjetnosti koji su htjeli naglasiti prirodnu ljepotu seksualnosti.

 

A photo posted by @_kimshu on

 6. Carhenge, Nebraska

Skulpture od 38 vozila, po uzoru na Stonehenge, napravio je Jim Reinders u sjećanje na svog pokojnog oca.

 

A photo posted by @violaokno on

7. Kupke Yunessun, Japan

Luda maštanja za kupanjem u crvenom vinu ovdje postaju stvarnost. Ali ovo putovanje morate isplanirati dosta unaprijed. Ove kupke otvorene su samo 12 dana u godini, a osim u vinu, možete se kupati i u zelenom čaju, kavi ili sakeu.

8. Haw Par Villa, Singapur

Ovdje se uglavnom mogu vidjeti scene iz najgorih noćnih mora. Tematski park sadrži 150 modela vrlo detaljnih scena kineske mitologije.



9. Park penisa, Južna Koreja

Prema legendi, ribar je ostavio svoju djevojku djevicu na stijenama, dok je hvatao ribu na moru. Teška oluja zahvatila je to područje i djevojka je poginula. Nakon toga, ribari više nisu imali sreće s ulovom, pa su, želeći umiriti duh djevice, po tom području počeli postavljati modele penisa.

Metoda je polučila uspjeh, jer su se ribe opet počele hvatati na udice. A ribari su pomogli i lokalnom turizmu, s obzirom da je park sada pun raznih modela muškosti, ali i turista.

 10. Crkva kostiju, Češka

Zidovi crkve prepuni su kostiju i lubanja. Procjenjuje se da u objektu postoji između 40 i 70 tisuća ljudi, većina kojih je umrla početkom 14. stoljeća od kuge.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju