Na Gornjem gradu i na nekoliko drugih zagrebačkih lokacija od 15. do 18. ožujka od 18 do 23 sata održavat će se Festival svjetla. Drugo izdanje ove atraktivne manifestacije donosi mnogobrojne svjetlosne instalacije u glavni grad Hrvatske – od Opatičke ulice preko platoa Gradec i Atrija Klovićevih dvora do Dubravkina puta i Tuškanca.

Od Tomićeve ulice do Gornjeg grada vodit će vas svjetlosne kugle koje će vam obasjavati put i stvarati romantičnu atmosferu. Zelena oaza na brežuljku podno Strossmayerova šetališta najavit će proljeće svjetlosnom instalacijom koja oživljava sjećanje na nekadašnji vinograd smješten na padinama Gornjeg grada. Upravo zato u Art Parku bit će realiziran projekt Gornjogradskog vinograda, a uz čarobna svjetla moći ćete uživati u buteljama sjajnog vina.

U vinskoj kućici na Strossu bit će ponuđena vrhunska vina Andree Bocellija, Vina Papak iz Iloka, Apostol iz Trnave pokraj Đakova, Vina Rota s Pelješca, vina Damira Režeka i Roberta Braje s Plešivice, Graševina i Malvazija Lectus, vrhunska vina Eclat te vina Veralda iz Brtonigle.

U skrovitu dvorištu na kraju Opatičke ulice pogledajte začarano dvorište i hologramsku projekciju neobične crvene ruže.

Spustite se i na mračnu stazu koja spaja Gornji grad i Dubravkin put, a koja će za ovu priliku biti osvijetljena šarenim svjetlima te stvoriti čarobno proljetno ozračje.

Svratite na ljetnu pozornicu Tuškanac gdje ćete moći uživati u showu Atomic Dance Factoryja u kombinaciji sa zapanjujućim laserskim zrakama. Posjetite i svjetlosni paviljon Twisted te istražite dimenzije prostora i pravce kretanja svjetla, osjetite snažan utjecaj svjetlosti na čovjeka i prostor.

Sve sadržaje i ponude na 2. Festivalu svjetla u Zagrebu, pronađite na službenoj stranici manifestacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju