Postoji mnogo jako dobrih barova na svijetu, ali samo šačica njih pružit će vam nezaboravno iskustvo. Bilo da se radi o pogledu koji će vam oduzeti dah, jedinstvenoj lokaciji ili o koktelu koji nećete naći nigdje drugdje na svijetu, ovi barovi dobro su se potrudili da vas obore s nogu.

Buza Bar, Dubrovnik

Doslovno rupa u stijeni dovest će vas do šarmantne "terase" na litici s koje se pruža prekrasan pogled na Jadransko more i zadivljujući Dubrovnik. Bar je iznimno popularan među stranim turistima, a posebno ga vole ljubitelji serijala Igra prijestolja, koji odavde uživaju u pogledu na grad u kojem su snimljene scene njima omiljene serije.

Sky Bar, Bangkok, Tajland

Smješten na 250 metara visine iznad Bangkoka, tajlandski Sky Bar jedan je najviših barova koji se nalaze na krovovima zgrada. Prekrasan pogled koji se pruža s njega ostavit će vas bez daha, a čaroliju trenutka dodatno će podignuti LED rasvjeta koja mijenja boju. Sam bar prepoznat ćete po sceni iz filma "Mamurluk II".

Bar hotela Palacio de Sal, Potosa, Bolivija

Zbog čega će vas zadiviti jedan hotelski bar? Cjelokupni resort, uključujući i zgradu hotela, izrađeni su od soli. Unutrašnjost bara u potpunosti je izrađena od soli, a posebnu pažnju privlače fotelje klesane iz velikog komada iz obližnjeg rudnika.

 

A photo posted by Palacio De Sal (@palaciodesal) on


Fragrances, Berlin, Njemačka

Hotel Ritz Carlton skriva bar u kojem se gostima poslužuju pića temeljena na popularnim parfemima, od Gorigio Armani do Bulgari parfema, svaki od njih ima svoje piće. U interaktivnoj dvorani slavnih možete "onjušiti" raznovrsne mirise i na temelju njih odabrati piće po svom ukusu.

Baba Nest, Phuket, Tajland

Smješten u resortu Sri Panwa u Phuketu, Baba Nest popularan je zbog panoramskog pogleda od 360 stupnjeva na grad, Andamsko more i obližnje otoke. Posjetitelji će na krovu pronaći udobne jastuke za sjedenje i 'beskonačni' bazen koji scenu čini još ljepšom.

 

A photo posted by Sri panwa (@sripanwa) on

Cloud 9, otoci Mamanuca

Kao jedini plutajući lounge bar i restoran na dvije razine u Fidžiju, Cloud 9 svojim posjetiteljima nudi iskustvo koje nikada neće zaboraviti. Smješten u vodama koje okružuju Ro Ro greben, ovaj bar ima terase za sunčanje s krevetima, viseće mreže, stalnog DJ-a ali i aktivnosti kao što su jet ski i parasailing, u kojem možete uživati između dva pića.

Rick's Cafe, Negril, Jamajka

Za uživanje u baru na plaži koji je danas poznat po neopisivim zalascima sunca i pogledu koji oduzima dah trebat ćete se uputiti do Jamajke. Ovaj bar popularan je i kod ronioca koji njegove litice odabiru kao idealno mjesto za skok u more.


Flute A Perrier Jouet Bar, Bangkok, Tajland

Putnici koji će posjetiti tajlandski Sky Bar svakako bi trebali posjetiti i Fute A Perrier Jouet Bar, koji se nalazi na 64. katu hotela Lebua. Ovo je najviši "open-air champagne bar" na svijetu koji svojim gostima nudi ekskluzivne degustacije probranih šampanjaca uz spokojne zvukove flaute.

Old Forge, Inverie, Škotska

Najudaljeniji bar u Škotskoj, Old Forge, nalazi se u prekrasnom krajoliku pitoresknog sela Inverie. Bar, koji se također smatra najudaljenijim barom u Britaniji, nudi široku paletu piva i jela od divljači i plodova mora. Zidove krase mnogi instrumenti koje gosti mogu uzeti i, ako su pri volji, zasvirati na njima. Fešta je zagarantirana.

Monkey bar, Berlin, Njemačka


Ovaj bar ima jedan od najposebnijih pogleda na svijetu. Smješten u hotelu Bikini bar, okrenut je prema berlinskom zoološkom vrtu, nudeći svojim posjetiteljima mogućnost da uživaju u pogledu na šarmantne životinje dok ispijaju svoje piće.

Cova D'en Xoroi, Menorca, Španjolska

Ovaj bar smješten je u nizu špilja koje su isklesane u liticama Cala En Porter u Manorci u Španjolskoj. Gosti bara mogu uživati u svom piću na terasi s prekrasnim pogledom na more ili u pećinama koje se tijekom noći pretvaraju u noćne klubove.

 

A photo posted by GONZALO (@enferpeyo) on


Rock Bar, Bali, Indonezija

Rock Bar koji se nalazi u sklopu Ayana Resort i Spa na Baliju, postao je slavan po spektakularnim zalascima sunca, koje može zahvaliti svojoj dramatičnoj lokaciji na liticama iznad Indijskog oceana. Tijekom dana u baru možete uživati u prekrasnom pogledu, dok se tijekom noći bar pretvara u noćni klub, u kojem atmosferu podižu mnogi svjetski slavni DJ-i.

Ozone Bar, Hong Kong

Smješten na 118. katu hotela The Ritz Carlton u Hong Kongu, Ozone Bar je najviši bar na svijetu. Ovdje gosti mogu uživati u očaravajućoj plavo-tematskoj atmosferi i sudjelovati na predavanjima koja se organiziraju kako bi se goste upoznalo s umijećem miješanja pića i okusa.

Sossovlei Lodge, Sesriem, Namibija

Smješten tik uz najstariju pustinju na svijetu, Sossosvlei Lodge svojim gostima nudi neusporedivo okruženje u kojem gosti mogu uživati pijuckajući vrhunska južnoafrička vina ili njemačka piva, dok promatraju biljni i životinjski svijet tik ispod svojih nogu.

Sunland Boab Tree Bar, Limpopo, Južna Afrika

Vratite se prirodi ispijajući omiljeno piće u baru Sunland Baobab Tree Bar koji se nalazi u tisućama godina starom drvetu baobab u Limpopo-u u Južnoj Africi. Jedno od najstarijeg drveća na svijetu počinje trunuti iznutra kada dosegne 1000 godina starosti, omogućavajući time seriju "pećina" i dublji u drvetu u kojima možete uživati u piću.

Faraday Bar, Vernadsky istraživačka baza, Antarktika

Pobjegnite s radara u Faraday baru smještenom u istaživačkoj bazi Vernadsky na Antarktiku, što ga čini najjužnijim barom na svijetu. Ovdje možete uživati u pogledu na divlje pingvine dok ispijate svoje piće ili promatrati razigrani dekor i slike poznatih artičkih istraživača na zidovima.

 

 

Jeff's Cellar, Ipoh, Malazija

Nekada privatni podrum, Jeff Cellar u hotelu Banjaran Hotsprings Retreat, danas služi kao podrum u kojem možete uživati u širokom spektru vina koje će vam poslužiti unutar pećine koja datira nekoliko milijuna godina unazad. U vapnenačkoj špilji nalazi se i slatkovodno jezero koje možete razgledati, ali i veliki broj stalaktita i stalagmita koji će vas zadiviti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju