Kad bi imali dovoljno vremena i novaca, putovati po ovom itinereru bi bilo predivno. Svaki mjesec par dana na novoj destinaciji zvuči kao san svih snova…

Siječanj

Prvi mjesec bi najbolje bilo provesti negdje u švicarskim planinama, a ako skijate, idealan izbor bili bi St. Moritz i Zermatt.



Veljača

Budimo iskreni i recimo kako veljača nigdje nije sjajna, ali opet, nećemo se odlučiti niti na hibernaciju. Zato, posjetite Finsku i uživajte u Aurori Borealis.

Ožujak

Super je u svako doba godine, ali za odlazak u Češku mi smo baš odabrali ožujak. Ovo je vrijeme kad sve počinje cvjetati i buditi se, a uživanje u pivi i dobrim kobasicama još će vam biti ljepše na sunčanim tersama.

Travanj


Idemo u zemlju tulipana, Nizozemsku. Kad je proljeće u zamahu, ova zemlja izgleda nestvarno lijepo. Bit će vam dobro neovisno o gradu u kojem se nalazite, a isplati se posjetiti i Keukenhof, najveći svjetski vrt, koji u ovo doba izgleda psihodelično.

Svibanj

Dobro, za Italiju je uvijek dobro vrijeme, ali svibanj je potpuno savršen. Toplo i ugodno vrijeme dobro će vam doći, a s obzirom na to da je ovaj mjesec početak top sezone, izbjegnite Rim i Veneciju i posjetite manje razvikana mjesta.



Lipanj

Na red je došla i gospođica Španjolska. Ljetna vibra ovdje je savršena, posebno na Kanarima i Ibizi, ali tu su uvijek i predivni Madrid i Barcelona. Ipak, možda je najbolje otići u Andaluziju i pržiti se na suncu Seville i Granade…

Srpanj

Njemačka za vrijeme zime može biti depresivna, naročito Berlin, nad kojim se nadviju tamni i kišni oblaci. Zato je u srpnju situacija drukčija, pivo se pije posvuda, piknici u parkovima svuda oko vas… Naravno, ne trebamo ni spomenuti brojne festivale za svačiji ukus…

Kolovoz

Slovenija! Skočimo malo kod susjeda koji nude divne planine, šume i arhitekturu po vrlo povoljnim cijenama. Predivna Ljubljana jedan je od najpodcjenjenijih gradova, a u ljeto cijeli je centar prepun terasa restorana i kafića. Također, vrijedi posjetiti i Bled i Bohinj.

Rujan

Stiglo vrijeme i za odlazak u Irsku. Rujan donosi jeftinije cijene smještaja, a vrijeme je još vrlo lijepo i ugodno, tako da je to idealna situacija za istraživanje prirodnih ljepota i klifova. Također, Dublin u ovo doba nudi brojne festivale, tako da, tko voli, nek' izvoli.



Listopad

Grčka u listopadu može biti sjajan odabir. Dobro vrijeme, turisti ne gnjave, a samim time ćete akropolu razgledavati bez tisuću fotoaparata kraj svoje glave. Iako je Atena najbolji odabir, vrijedi otići i na Kretu i Rodos.

Studeni

Turska nudi mnogo u studenom, dobro vrijeme, manje gužve i jeftine hotele. Ako to nije dovoljno, reći ćemo kako je ovo vrijeme sezone citrusa, pa svako jutro možete uživati u svježe iscijeđenim sokovima.

Prosinac

A Novu godinu dočekajte u Mađarskoj. Jeftina pića, barovi unutar starih ruševnih zgrada i termalni izvori vode. Također, Božićni sajam u Budimpešti posebno je lijep, a na njemu imate priliku uživati u brojnim tradicionalnim mađarskim specijalitetima. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju