Zrakoplovna tvrtka Emirates iz Dubaija proglašena je najboljom avio-kompanijom na svijetu te joj je dodijeljen takozvani zrakoplovni Oscar – The World Airline Awards za 2016. Na drugom mjestu našao se Qatar Airways iz Dohe, a slijedi ga Singapore Airlines iz Singapura.

Od poznatih europskih kompanija u prvih deset našla se tek njemačka Lufthansa, dok niti jedan avioprijevoznik s ljestvice ne pripada Južnoj ili Sjevernoj Americi.

The World Airline Awards najprestižnije je globalno priznanje u zrakoplovnoj industriji, Zrakoplovnim kompanijama nagrade se dodijeljuju na temelju iskustava putnika, a samo je ove godine u istraživanju sudjelovalo njih više od 19 milijuna. U sklopu istog bilo je uključeno i 40-ak ključnih pokazatelja uspješnosti te više do 280 zrakoplovnih prijevoznika diljem svijeta.

Top 10 najboljih zrakoplovnih kompanija za 2016:
1. Emirates iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
2. Qatar Airways iz Katara
3. Singapore Airlines iz Singapura
4. Cathay Pacific iz Honk Konga
5. ANA All Nippon Airways iz Japana
6. Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
7. Turkish Airlines iz Turske
8. EVA Air iz Kine
9. Qantas Airways iz Australije
10. Lufthansa iz Njemačke

U sklopu iste manifestacije svoje priznanje dobila je i Croatia Airlines. Ova hrvatska zrakoplovna tvrtka proglašena je jednom od najboljih zrakoplovnih kompanija u istočnoj Europi. Unatoč iznimno jakoj konkurenciji, Croatia Airlines zauzela je visoko četvrto mjesto, ostavivši tako iza sebe ponajbolje zrakoplovne kompanije iz ovog dijela Europe, a također i kompanije iz Srbije i Slovenije, dakle iz republika bivše zajedničke države (primjerice Air Serbia je rangirana kao sedma, a Adria Airways kao osma).

Iznimno nam je drago da smo ovim globalnim priznanjem dodatno učvrstili svoju tržišnu poziciju među najboljim zrakoplovnim kompanijama u Europi. S ponosom možemo reći kako je ovo rezultat našeg sustavnog ulaganja u unaprjeđenje naše usluge i zadovoljstvo putnika, što se, između ostalog, očituje i u širenju mreže letova te otvaranju novih zračnih linija koje Hrvatsku povezuju s nekoliko atraktivnih europskih odredišta,’ izjavio je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju