Ako mislite kako su vam grad i susjedstvo čudni, nakon što saznate više o gradovima s ove liste, vrlo vjerojatno ćete promijeniti mišljenje i shvatiti kako živite u mirnom i dosadnom gradu ili kvartu…

Supilinn (Estonija)

Ukoliko volite jednostavnost, samoću i povrće, ovaj mali estonski grad pravo je mjesto za vas. Mnoge su kuće ovdje drvene i neobične, a ulice nose imena po vrstama povrća.

Missoula (SAD)

Zovu ga 'američkom prijestolnicom silovanja', ali je to ime zapravo potpuno promašeno. U posljednje tri godina ovdje je prijavljeno oko 80 slučajeva silovanja, ali je to zapravo prosječan broj za Ameriku…Accident (SAD)

Smješten u Marylandu, ovaj gradić po popisu stanovništva od prije pet godina broji 325 duša. No, najbolja je stvar što se građanin 'Accidenta' naziva 'Accidental'.

Elista (Rusija)

Ovaj grad još je poznat i pod nazivom 'šahovski grad'. Očito su arhitekti i dizajneri bili zaljubljeni u ovu igru, jer u gradu na svakom koraku možete naići na šahovske table i ostale stvari vezane uz ovaj sport.

Thames (Kina)

Iako je smješten u srcu Kine, grad je čista imitacija klasičnog britanskog grada. Engleska arhitektura, kuhinja, pa čak i crvene govornice ovdje su preslikane, tako da ako želite posjetiti Englesku idite u Thames.Fucking (Austrija)

Iako nosi ovo ime već stoljećima, globalno je postao poznat kad su u njega u Drugom svjetskom ratu ušli američki i britanski vojnici. Stanovnici su jednom pokušali promijeniti ime, ali je ipak zaključeno kako bi na taj način dolazilo manje turista, posebno britanskih i američkih i trošili ovdje novce.

Monowi (SAD)

Nalazi se u Nebrasci, a vjerojatno je jedini grad na svijetu u kojem živi tek jedna osoba. To je stara gospođa, koja posjeduje bar i knjižnicu te ih otvara kad naiđu gosti.

Naselje patuljaka (Kina)

Već iz naziva možete zaključiti o čemu je riječ. Ovo je malo slatko mjesto u kojem se patuljci mogu osjećati ugodno i udobno, bez da ih ostali gledaju čudno. No, nažalost, grad sve više i više postaje turistička atrakcija, pa 'visoki' dolaze vidjeti život patuljaka…Coober Pedy (Australija)

Ovo smo već vidjeli na filmskom platnu, no u Australiji postoji pravi grad koji se nalazi ispod zemlje, napravljen na mjestu napuštenih rudnika. Znan je kao opušteno i zanimljivo mjesto, posebno za vrijeme velikih ljetnih vrućina.

Miyake – jima (Japan)

Oni koji ovdje žive, plaćeni su od strane japanske vlade. Grad se nalazi praktički na aktivnom vulkanu i stanovnici su izloženi iznimno visokoj koncentraciji sumpora cijeli dan. Mnogi stanovnici iz tog razloga prisiljeni su nositi gas maske 24 sata dnevno.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju