Ako već niste rođeni s ugrađenim vještinama najiskusnijih svjetskih kuhara, osim da cijedite limetu poput Jamieja Olivera, preporučujemo vam da posegnete za nekim od navedenih trikova. Nećete odmah postati Tom Gretić, ali da će vam olakšati kuhinjski život – definitivno hoće!

U trendu Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo Tjedni jelovnik 7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Moja posebna kuća na osami - 3 Na Visu Tik do mora: Kuća na osami s "privatnom" plažom za odmor od svega Kocke od kokosa Ma, savršenstvo! Finije od čupavaca? Recept za kocke od kokosa u koje ne ide nijedno jaje

1. Kako odvojiti bjelanjak od žumanjka u sekundi? Jednostavno, koristite praznu plastičnu bocu.

2. Kako ćete znati je li avokado zreo? Po njegovu „repu“. Ako se lako skida, bilo da je žut ili zelen - avokado je zreo.

3. Kako rezati luk bez suza? Režite ga u vodi ili ga netom prije rezanja potopite u hladnu vodu.

4. Kako spriječiti da vam voda iskipi? U lonac stavite drvenu kuhaču.

5. Kako ohladiti bocu vina za manje od deset minuta? Stavite ju u posudu ispunjenu slanom vodom i ledom.

6. Kako u zamrzivaču održati sladoled mekanim? Stavite ga u vrećicu za zamrzavanje!