Zgrada Steinway na adresi 111 West 57th Street u New Yorku proglašena je najtanjim neboderom na svijetu. Riječ je o impresivnom arhitektonskom postignuću od betona i stakla koje se izdiže na 435 metara na Manhattenu, a koje je široko tek 18 metara.

Ovaj stambeni neboder dizajnirala je tvrtka SHoP Architects, a ima 84 katova. U podnožju je sačuvana Steinwayjeva zgrada – Steinway Hall koja se izvorno nalazila na ovoj adresi, a koja je obuhvaćala izložbeni prostor za nadaleko poznate klavire, trgovinu, koncertni prostor i poslovne urede.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Merdeka 118: Slažu se posljednje kockice drugog najvišeg nebodera na svijetu

Unutar najtanjeg nebodera na svijetu nalazi se 46 luksuznih stanova, a unutar dvorane Steinway još njih 14. Stanovi se prostiru na 360 do 660 četvornih metara, a koštaju u prosjeku od 7 do 66 milijuna američkih dolara.

Ovo nije ništa čudno za lokaciju na kojoj se nalazi. Neboder Steinway, naime, smješten je u takozvani Billionairs Row (red milijardera) – područje luksuznih zgrada oko Central Parka u kojem žive neki od najbogatijih ljudi svijeta.

Neboder Steinway je i jedan od najviših nebodera na zapadnoj polutki, iza One World Trade Centera koji je visok 541 metara i Central Park Towera koji se izdiže na 472 metra. Kako izgleda, pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju