Prisjetimo se, mljevenici se sastoje od 60 posto mljevene junetine i 40 posto mljevene svinjetine koja se sljubljuje sa začinima i kuhanim mljevenim češnjakom.

U porciji dolazi osam mljevenika (otprilike 350 grama mesa) koji se poslužuju u svježe pečenoj toploj domaćoj lepinji od pizza-tijesta premazanoj iznutra rastopljenim maslacem, a izvana maslinovim uljem i solju.

Slika nije dostupna Hrana i piće Mljevenici: Prvi hrvatski ćevapi sa zagrebačke Kajzerice o kojima bruji cijeli Balkan

"Moram priznati da imam osjećaj da je mljevenike došao probati cijeli Zagreb, a i šire. Sva sreća da imamo i terasu i unutarnji prostor pa je bilo dosta mjesta za sve, a ljudima je pomogao i veliki besplatni parking preko puta restorana. Puno gostiju još uvijek dolazi na mljevenike, ali da se ne bi živjelo na staroj slavi, pripremili smo još neka iznenađenja za svoje goste," kaže nam vlasnik Domagoj Delač.

"Kako je pred nama blagdansko razdoblje, vjerojatno i najljepše u godini, osmislili smo božićnu pizzu i božićni burger, koji će, osim po ukusu, ljude oduševiti i raznolikošću boja," kaže vlasnik Instafooda.

Burger se sastoji od finog brioš peciva koje je s donje strane namazano aioli umakom, a s gornje strane barbecue umakom. U njega se stavlja juneća pljeskavica od 180 grama, dupli hrskavi špek, dupli sir, šampinjoni sa žara, zelena salata, salata iceberg, crvene papričice, luk srebrenac i rajčica. Prodaje se po cijeni od 59 kuna.

"Što se pizze tiče, tu ide posebno napoletansko tijesto, San Marzano pelati, mozzarella, domaća šunka, šampinjoni, kukuruz, paprika, slatki feferoni, vrhnje i masline. Prodaje se po cijeni od 69 kuna. Kao i uvijek prije nego što nešto uvrstimo u našu ponudu, naši dragi susjedu isprobavaju novitete s nama, sve dok ne pogodimo s okusima. I ovoga puta oni su, a i mi, oduševljeni i dobili smo zeleno svjetlo," kaže g. Delač.

Burger Euro 2020 Instafooda iz Zagreba Hrana i piće Burger na dva kata preliven rastopljenim sirom: Dvostruko zadovoljstvo u Zagrebu za ljubitelje mesa

Pizza i burger dobili su pridjev božićni prvenstveno zbog prepoznatljivih blagdanskih boja namirnica koje ide u njih, ali i tipičnih zimskih kombinacija okusa.

"Pizza i burger puni su sastojaka koje priliče zime kad se jedu jer nam je potrebno više kalorije da podnesemo hladnoću," pojašnjava Domagoj Delač.

Instafood stalno širi svoju ponudu, a uz prepoznatljive burgere, pizze i mljevenike nedavno su uvrstili i ražnjiće.

"U jednoj porciji dobijete dva ražnjića (svaki je po 150 grama), jedan od svinjskog buta, a drugi od sočne vratine. Uz to u porciji dobijete pomfrit, luk salatu s bućinim uljem, sočnu lepinju od pizza tijesta s okusom grilla i začinskog bilja te zapečeni grah šefa kuhinje," zaključuje vlasnik Instafooda.

Instafood: Novi restoran u Zagrebu u kojem svi žele probati burger s francuskom salatom Restoran Instafood na zagrebačkoj Kajzerici - 3 Restoran Instafood na zagrebačkoj Kajzerici - 2 Restoran Instafood na zagrebačkoj Kajzerici - 6 +3 Restoran Instafood na zagrebačkoj Kajzerici - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju