Glavni način počinjenja samoubojstva razlikuje se od zemlje do zemlje, a najčešći su vješanje, trovanje pesticidima i uporaba vatrenog oružja.

1) Šuma Aokigahara - vlasti iz ove šume u Japanusvake godine izvade preko 100 tijela koja vise sa stabala nakon što brojni odluče upravo ovdje okončati svoj nesretan život.

2) Beachy Head – ove britanske litice toliko su popularne među samoubojicama da su lokalne vlasti odlučile dva puta dnevno osigurati obilazak policijskih patrola u nadi za spasom ponekog života. No, ni to ne pomaže.

3) Korintski kanal - ovo mjesto je popularno za odlazak u smrt ljudima koji rade na brodovima. Kanal drži neslavan rekord po broju nacionalnosti samoubojica – bilo ih je iz više od petnaest država...

4) Eiffelov toranj - osim što je ponosni simbol Francuske i njegove metropole, Eiffelov toranj je popularno mjesto za skakače. Takozvana - smrt s pogledom, brrr...

5) Most Erskine - na ovom su mostu u Škotskoj postavljena čak četiri telefona za SOS pomoć koji svim skakačima nude besplatnu pomoć i savjet.

6) Golden Gate Bridge - most sa kojeg u prosjeku svaka dva tjedna jedna osoba skoči i uzme si život.

7) Lawyers head - popularno mjesto na Novom Zelandu za sve koji više nemaju snage za život. Otkad je nekoliko osoba skočilo u smrt, ovo mjesto je zatvoreno za javnost.

8) Podzemna u Londonu - ovdje je problem s samoubojicama toliko velik da se javlja na tjednoj bazi.

9) Most u Nanjingu - gotovo 2000 osoba je do sada skočilo s visokog mosta u Nanjingu u Kini.

10) Niagarini slapovi - ovi predivni slapovi jedna su od najpopularnijih atrakcija američkog kontinenta, no u razdoblju od 1856. do 1995. godine, svoj život je sa njih sebi oduzelo čak 2700 osoba.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju