Splitski ugostitelji koji su se okupili pod nazivom SplEat otvorili su jesensku sezonu uživanja u finim, toplim i neodoljivim jelima na žlicu. Bokeria kitchen & wine, Uje oil bar, Corto Maltese freestyle food i Artičkok sudjeluju na Žlicamaratonu i to svake srijede narednih tjedana.
„Žlica se vratila na velika vrata i u velike teće, ali nedostajao je još prstohvat prave iskonske energije koja proizlazi iz lešo spize, ono majčinsko i babinsko koje se nalazi u samo jednom čovjeku u galaksiji... u Žlicamanu.
On poznaje tajnu zdravlja i glavni je ambasador svih namirnica koje su koristile njegova majka i baka. Žlicaman se odlučio nadzirati i oplemeniti ovaj naš maraton te biti naš domaćin svake srijede. Zato smo pripremili zaboravljena, a i neka novokreirana jela na žlicu“, kažu organizatori gurmanskog maratona.
> 6 splitskih restorana koje vrijedi posjetiti
Jedan od ciljeva Žlicamaratona je vraćanje okusa tradicije na jelovnike i podsjetiti na zdravu kuhinju u "moru" nezdrave brze hrane i jela pripremljena od trećerazrednih sastojaka.