U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima


Splitski ugostitelji koji su se okupili pod nazivom SplEat otvorili su jesensku sezonu uživanja u finim, toplim i neodoljivim jelima na žlicu. Bokeria kitchen & wine, Uje oil bar, Corto Maltese freestyle food i Artičkok sudjeluju na Žlicamaratonu i to svake srijede narednih tjedana.



„Žlica se vratila na velika vrata i u velike teće, ali nedostajao je još prstohvat prave iskonske energije koja proizlazi iz lešo spize, ono majčinsko i babinsko koje se nalazi u samo jednom čovjeku u galaksiji... u Žlicamanu.

On poznaje tajnu zdravlja i glavni je ambasador svih namirnica koje su koristile njegova majka i baka. Žlicaman se odlučio nadzirati i oplemeniti ovaj naš maraton te biti naš domaćin svake srijede. Zato smo pripremili zaboravljena, a i neka novokreirana jela na žlicu“, kažu organizatori gurmanskog maratona.

> 6 splitskih restorana koje vrijedi posjetiti

Jedan od ciljeva Žlicamaratona je vraćanje okusa tradicije na jelovnike i podsjetiti na zdravu kuhinju u "moru" nezdrave brze hrane i jela pripremljena od trećerazrednih sastojaka.