Trebale su biti luksuzni domovi, a ostale su napuštene. Stotine vila u kineskom gradu Zhengzhouu počele su se graditi prije nekoliko godina, a radovi su stali lani, kada je Li Hai grupa, koja ih je gradila, ostala bez novca, piše Daily Mail.

Tvrtka je uložila 10,4 milijarde kuna u projekt luksuznog rezidencijalnog kvarta. Svaka od nekretnina prodavala se za 12,7 milijuna kuna, a tijekom 2013. i 2014. prodano ih je više od polovice, od ukupno 397 sagrađenih.

Nesuđeni luksuzni kvart prostire se na 66 hektara površine, a osam vila smješteno je pokraj jezera te su čak imale i vlastita pristaništa za brodove.

Brojna kršenja propisa onemogućila su investitore, Li Hai grupu da završe projekt, a nitko do danas nije preuzeo taj posao na sebe. Vile su sada obrasle korovom, a Zhengzhou, u kojem već postoji velik broj potpuno praznih nebodera, je postao još jedan grad duhova.

Gradovi duhova nisu neobična pojava u Kini. Posljednjih godina sve je više napuštenih urbanih sredina koje se pojavljuju diljem zemlje. Kako to izgleda, pogledajte u videu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju