Cijeli resort je koncipiran na tome da svojim posjetiteljima pruža što je više moguće uvida u podvodni život koraljnog grebena na kojem se nalazi. Tako su arhitekti došli na ideju da u pojedinim sobama stvore podzemni dio u kojem će posjetitelji moći uživati u predivnom podvodnom životu i uz to se dobro naspavati. Naravno ako ćete moći zatvoriti oči od ljepote koja vas okružuje.

Sobe su dovoljno udaljene jedna od druge tako da se iz jedne sobe ne vidi u drugu. Hotel je dizajnirao Mikael Genberg iz Švedske kompanije Genberg podvodni hoteli koja je specijalizirana za izgradnju hotela ispod vode. Ovdje se radi o apartmanima koji su u potpunosti izrađeni od drveta, a imaju prozore na razini mora, u ravnini s morem i ispod površine mora.

Pravo mjesto za maknuti se od posla i opustiti se stopljen s prirodom - amislite si buđenje kada shvatite da vam velika morska psina dahće na prozoru spavaće sobe. Mi smo za!

Evo još par informacija:

1. Ovaj hotel je kreirao i osmislio tim iz švedskog Otter Inna.
2. Podvodna soba je smještena negdje na pola puta između Zanzibara i obale Tanzanije.
3. Cijeli objekt nije pretjerano velik te se sastoji samo od sobe koja pluta morem i ulazi puna četiri metra u dubinu oceana.

4. Spavate okruženi životinjama podmorja.
5. Voda oko sobe je po noći veoma mirna i gotovo ne čujete ni jedan zvuk.
6. Cijena ove sobe je vrtoglavih 750 američkih dolara po noćenju za dvokrevetnu sobu (po osobi) ili 900 za jednokrevetnu sobu.

Sve detalje potražite na službenoj stranici Underwater room!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju