Koje vam se mjesto pojavi u mislima na spomen male trgovačke luke što se u rekordnom roku transformirala u Manhattan Bliskog istoka? Blještavi primjer onoga što čovjek može izgraditi je naravno, Dubai koji se sa susjednim emiratima ujedinio u UAE u prosincu 1971. Tada nitko nije mogao predvidjeti kako će mirni kutak na krilima nafte prerasti u jedinstveno mjesto na zemlji.

Takav spoj beduinske prošlosti i modernog sjaja ne može se vidjeti nigdje drugdje na svijetu. Slagalica najrazličitijih atrakcija čini Dubai predmetom čežnje putnika koji traže iskustva koja se ne zaboravljaju, a jedno od njih zasigurno je skijanje na dinama.

U Dubaiju se doista teško odlučiti na jednu od brojnih adrenalinskih aktivnosti koje se nude na pladnju, ali sportovi na pijesku su definitivno među omiljenima. Zlatna i meka prostranstva najbolje je istražiti spuštanjem na skijama, a godine ili iskustvo takvoj avanturi nisu prepreka. Uz malo vježbe i početnici ubrzo traže sve veću brzinu, testirajući ravnotežu i koordinaciju – a jednom kad uđu u štos požele isprobati i razne trikove na pijesku. Spuštanje po pješčanim padinama u zalazak ili izlazak sunca uz kakav pustinjski piknik doista je iskustvo za pamćenje.

Ako ste zagrijani za razbijanje rutine u Dubaiju, zaigrajte nagradni natječaj i otputujte s još jednom osobom na tjedan dana u meku pijeska i blještavila. Odaberite jednu od ponuđenih opcija smještaja i aktivnosti, ili prepustite planiranje znalcima iz agencije. Nagradni natječaj je završio. Dobitnici nagradnog natječaja su Dino Brko i Chiara Parancin. Čestitke sretnim dobitnicima!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju