Luksemburški vrt, Pariz
Luksemburški vrt jedan je od najljepših i najmirnijih mjesta u Parizu. Smjestio se u Latinskoj četvrti, a ponosi se prekrasnim izborom orhideja i drugog zapanjujućeg cvijeća, kao i mirisnim stablima jabuka i krušaka.

Park Stanley, Vancouver

Rijetko se koji park može usporediti s ovim monumentalnim komadićem kanadske divljine u Vancouveru koji se prostire na oko 4 četvorna kilometra. Posjetitelji tu mogu pješice, na rolama ili biciklu uživati u čarobnom šumskom krajoliku, mirnim jezerima, ali i brojnim kulturnim programima.

Central Park, New York
Central Park prava je zelena oaza usred betonske džungle New Yorka u koju domaće stanovništvo, ali i tisuće turista bježi kako bi se odmorili od svakodnevne vreve.

Nacionalni park Triglav Putovanja 7 najljepših nacionalnih parkova na prostoru bivše Jugoslavije

Park Lumpini, Bangkok
Park Lumpini u centru poslovne četvrti Bangkoka jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija u gradu. Ovo je mjesto idealno za opuštanje, šetnju, veslanje na jezeru ili trčanje u zapanjujućoj prirodi.

Park Hibiya, Tokio

Čaroban park koji se prostire na 16 hektara usred Tokija omiljena je zelena oaza u glavnom gradu Japana. Ovdje se često priređuju koncerti na otvorenom, a posjetitelji mogu krajem travnja te početkom svibnja uživati u spektakularnom trešnjinu cvatu.

Hyde Park, London
Hyde park originalno je izgrađen kao lovište Heryja VIII., a danas se smatra najpoznatijim londonskim gradskim parkom. Na ovom 142 hektara velikom parku možete uživati u raznim aktivnostima na otvorenom – od jahanja preko voženje bicikla do pedalina po jezeru.

Kraljevski botanički vrtovi, Melbourne
Tropska fauna s više od 50.000 biljaka čini Kraljevske botaničke vrtove u Melbourneu jednim od najzanimljivijih gradskih parkova na svijetu. Prostiru se 38 hektara i privlače veliku pažnju turista u Australiji.

Nugal Putovanja Zlato i bronca za jadranske ljepotice! Dvije hrvatske plaže na popisu najljepših u Europi

Villa Doria Pamphili, Rim
Najveći uređeni gradski park u Rimu oduševljava svojom arhitekturom i vrtovima. Originalno, ovo je bio privatni vrt plemićke obitelji, a danas je idealno mjesto za opuštanje i rekreaciju lokalaca, ali i brojnih posjetitelja.

Park Ibirapuera, Sao Paulo
Park Ibirapuera centar je za rekreaciju na otvorenom u glavnom brazilskom gradu. Izgrađen je 1954. godine kako bi se obilježila 400. godišnjica Sao Paula, a sadrži i nekoliko zgrada koje je dizajnirao uvaženi arhitekt Oscar Niemeyer.

Engleski vrt, München

Engleski vrt u Münchenu jedan je od najvećih europskih parkova. Prostire se na 3,75 četvornih kilometara, a izgrađen je potkraj 18. stoljeća. Posebnost je parka i pivski “vrt” Chinese Tower, koji može primiti i utažiti žeđ čak 7000 posjetitelja.

Pogledajte i:
10 najljepših trgova u Europi zbog kojih stotine tisuća ljudi hrli baš u ove gradove Najljepši europski trgovi - 8 Najljepši europski trgovi - 6 Najljepši europski trgovi - 5 +6 Najljepši europski trgovi - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju