Kod sela Nowe Czarnovo u Poljskoj nalazi se tajanstvena šuma s oko četirsto komada borovih stabala visokih od jedan do tri metra. I to ne bi bilo ništa čudno da stabla nisu zakrivljena, odnosno da ne rastu u obliku slova J.

Mnogi su pokušavali protumačiti fenomen Krzywy Las (Iskrivljene šume), no nitko nije uspio dokazati svoje teorije.

Stabla su posađena tridesetih godina prošlog stoljeća, a pretpostavlja se da su ih šumari zakrivili desetak godina kasnije kako bi se lakše mogli iskoristiti u drvnoj industriji, a posebice za izgradnju brodova.

Drugi vjeruju da su mlada stabla savile velike količine snijega koje su se zadržale na tlu u zimskim mjesecima, dok ljubitelji misterija pretpostavljaju da je oblik borova posljedica prolaska tenkova kroz ovo područje u drugom svjetskom ratu.

Dakako, uvijek postoji i grupa ljudi koja vjeruje da je Iskrivljena šuma posljedica izvanzemaljskog djelovanja. Iako nije poznato što je utjecalo na izgled ove šume, njezini prizori oduševljavaju mnoge putnike.

Odmorite oči: 10 najljepših šuma na svijetu koje će vas oduševiti Olympic National Forest Otzarreta Šuma bambusa +1 Šuma bambusa

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju