Britanska tvrtka kupaćih kostima Pour Moi analizirala je međunarodne zakone u različitim državama svijeta kako bi napravila mapu zemalja svijeta koja jasno označava njihov stav prema nudistima. Karta je podijeljena u četiri boje: zelenu, jantarnu, sivu i crvenu.

Države označene zelenom bojom, kojima pripada i Hrvatska, dopuštaju nudizam na jasno obilježenim mjestima. Javno skidanje svih krpica nije dozvoljeno u zemljama označenima jantarnom bojom, no postoje neslužbene nudističke plaže – npr. od nekih privatnih resorta koji svojim gostima dopuštaju golotinju u određenim trenucima/situacijama.

Vrboska - 7 Putovanja Nudistički raj: Predivna plaža s dovoljno hlada i kamp pored naše Male Venecije

Sivom bojom označene su pak sve zemlje za koje ne postoje dostupni podaci o njihovu stavu prema nudizmu. Afrički kontinent uglavnom je obojen sivom bojom u tom istraživanju.

Zemlje označene crvenom bojom nemaju nudističkih plaža i ne dopuštaju skidanje do kraja unutar svojih granica. Već je na prvi pogled vidljivo da je većina azijskog kontinenta crvena, a istraživači su tom bojom označili sveukupno 38 zemalja svijeta.

U Europi je crvenom bojom označeno pet zemalja – Albanija, Malta, Irska, Bjelorusija i Rusija. Prema legendi na karti, u tim europskim zemljama ilegalna je bilo koja vrsta javne golotinje te se kažnjava.

Naked wanderings - 8 Putovanja Par koji putuje bez odjeće: "Cres je raj na zemlji, ali Murter nas nije skroz oduševio"

Koristeći se analizama ključnih riječi na Googleu, istraživači su došli i do popisa zemalja u kojima su najzainteresiraniji za provođenje slobodnog vremena goli, odnosno oni koji aktivno pretražuju mjesta na kojima se mogu skinuti.

1. Australija
2. Novi Zeland
3. Irska
4. Sjedinjene Američke Države
5. Kanada
6. Nizozemska
7. Ujedinjeno Kraljevstvo
8. Japan
9. Španjolska
10. Mađarska
11. Čile
12. Argentina
13. Brazil
14. Urugvaj
15. Izreal


Više detalja o rezultatima istraživanja Pour Maija čitajte na njihovim službenim stranicama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju