Znate li kakav je osjećaj stajati na staklenoj površini 300 metara iznad zemlje i uživati u nesmetanom pogledu na New York? Ovu privilegiju uskoro će imati svi zainteresirani posjetitelji novoga poslovnog nebodera One Vanderbilt u Velikoj Jabuci koji doseže visinu od 427 metara.

Pri vrhu nebodera, odnosno oko 300-tinjak metara iznad zemlje izgrađene su staklene platforme – Summit – koje se protežu kroz četiri kata, a koje su namijenjene upravo opažanju okolice na nov način.

Slika nije dostupna Putovanja 103 kata iznad zemlje: Pogled kroz stakleni pod od kojeg se ježi koža

Summit koristi ogledala i staklo kako bi stvorio iluziju beskonačnog prostora. Oni koji su ga posjetili tvrde da je riječ o šetnji među oblacima koja pruža spektakularan pogled na Manhattan.

I dok je hodanje po staklenoj površini na velikoj visini za neke scenarij iz najgorih noćnih mora, Summit je za adrenalinske ovisnike postao turistička atrakcija koja se nikako ne smije propustiti.

Zainteresiranima je na raspolaganju levitacijski stakleni boks koji se nalazi izvan nebodera, odnosno na 324 metara visine iznad avenije Madison na kojem će vam se učiniti kao da lebdite u zraku. Tu je i Ascent – dizalo koje je sa svih strana okruženo staklom, a koje se penje od dna nebodera do 364 m metara visine.

Cijene ulaznica se kreću od 33 dolara ili 213 kuna do 73 dolara, odnosno 471 kune ovisno o tome gdje želite stati na Summitu.

Imajte na umu da se prilikom posjeta treba pridržavati nekih pravila – obavezno sa sobom ponesite sunčane naočale zbog refleksije svjetlosti koja može otežati normalno kretanje po staklenim platformama.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Monumentalno čudo na 703 metara visine! Ovo će biti najviši neboder u Europi

Nije preporučljivo nositi odjevne komade koje mogu razotkriti intimne dijelove tijela u odrazu zrcala na podu, a zabranjeno je i nošenje obuće poput cipela s visokom potpeticom koja može oštetiti platforme.

Kako izgleda Summit pogledajte u našoj fotogaleriji i u videu YouTube kanala Here Be Barr.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju