Sanjate o putovanju svijetom? Novca imate i više no dovoljno? U tom slučaju, imate sreće. Tvrtka Railbookers prije nekoliko je dana najavila epski itinerar luksuznog vlaka oko svijeta (točnije vlakova), koji bi trebao biti pokrenut u kolovozu sljedeće godine.

Putovanje će ukupno trajati 80 dana, što je (ne)namjerna poveznica s legendarnim romanom Julesa Vernea. Putnici će posjetiti trinaest zemalja na četiri kontinenta i doživjeti nevjerojatno glamurozan način putovanja. Putuje se u sedam različitih luksuznih vlakova, usput uživajući u restoranima svjetske klase i privatnim kabinama. Uključen je i boravak u nekim nevjerojatnim hotelima, a putem će se sretnici diviti zadivljujućim prirodnim krajolicima, mjestima Svjetske baštine UNESCO-a i posjetiti 20 sjajnih gradova.

Avantura počinje u Vancouveru te se tri dana putuje kroz kanadski Stjenjak, jezero Louise i Nacionalni park Banff. Sljedeća postaja na redu je škotski Edinburgh, iz kojeg predstoji jednotjedna tura kroz jezera i gorske vrhove čarobne Škotske. 

Nakon Škotske vrijeme je za romantiku. Putovanje od Pariza do Venecije oduševit će sve emotivce, a potom slijedi transfer u Indiju te, između ostalog, posjet Taj Mahalu. U Indiji će putnici ukupno provesti šest noći i voziti se na relaciji Mumbai – New Delhi.

Red je za povratak nešto bliže. Sljedeći vlak polazi iz Istanbula, a vozit će putnike kroz Bugarsku, Rumunjsku i Mađarsku tijekom četiri noći, pored dvoraca i sela na brdima jugoistočne Europe.

Avantura se nastavlja u JAR-u trodnevnim putovanjem od Pretorije do Cape Towna, nakon čega će putnike avion prevesti do Singapura. Ondje će se ukrcati na drugi vlak i krenuti put Malezije.

Iz Railbookersa su poručili kako su osmislili putovanje kako bi zadovoljili sve veće zahtjeve za luksuznim putovanjima željeznicom te da žele naglasiti užitak sporog putovanja. Vremena za razgledavanje ima napretek

Sve skupa zvuči prilično divno, zar ne? Pa, nažalost, "prilično divno" ima jednako takvu i cijenu. Iako ćete na putu biti gotovo tri mjeseca, cijena kreće od nevjerojatne 103 tisuće eura. Ona između ostalog uključuje boravak u hotelu, razne prijevoze, nekoliko letova, obroke i obilaske, boravak u safari-kućici i uspon na Eiffelov toranj. Puno je toga, ali jasno je i da je cijena rezervirana samo za one najdubljeg džepa.

Ipak, itinerar je također dostupan za rezerviranje u segmentima, tako da možete prilagoditi svoje putovanje. Možda si priuštite jedno luksuzno putovanje, iako ni ono nije jeftino, a možda jednostavno i isplanirate ne toliko luksuzni, ali itinerar potpuno po svom guštu i krenete u istraživanje svijeta.

Luda vožnja na 2000 metara: Otvoreni vlak iz kojeg možete "iskočiti" da biste istražili prirodu i staze Pireneja Train d'Artouste - 1 Train d'Artouste - 4 Train d'Artouste - 3 +0 Train d'Artouste - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju