Mrzite li gužve u restoranu ili samo poželite intimno iskustvo večere za dvoje, možete krenuti prema mjestu Vacone, gdje vas čeka Solo Per Due. Talijanski restoran za dvoje koji radi više od tri desetljeća smjestio se na sat vremena sjeverno od Rima, u ruralnoj kući iz 20. stoljeća okruženom predivnim vrtom i palmama koje su onamo stigle sa svih strana svijeta.

"Najmanji restoran na svijetu", prema riječima vlasnika, piše CNN, ekstravagantno je mjesto na kojem ekskluzivno iskustvo košta nešto više od 450 eura. Za nemalu cijenu gosti uživaju u šampanjcima, vrhunskim vinima, mesnim ili ribljim jelima, kao i personaliziranom desertu – torti koja se ispisuje natpisom prema želji.

Tjestenina u obliku srca, škampi i školjke neka su od jela s menija u kojima se uživa pod svjetlosti svijeća. Za one koji su željni pikanterija na zahtjev se može organizirati privatni vozač koji će pokupiti goste, pa i uživati u vatrometu. Prema internetskim recenzijama, iskustva gostiju su šarolika. Dok neki tvrde da su se proveli kao nikada u životu, drugi smatraju da takvo iskustvo ne vrijedi novca te da je previše turističko. 

Sama procedura rezerviranja večere u Solo Per Due funkcionira tako da se najavite telefonski u večernjim satima i dogovorite detalje za večeru. Kako je potražnja velika, potrebno je rezervirati mjesecima prije željenog termina i najaviti se deset dana ranije. Pravila su stroga pa ako poželite doći ranije od dogovorenog vremena kako biste zavirili u kuću, mogla bi vas dočekati zatvorena vrata.

Pola sata prije dolaska potrebno je najaviti se vlasnicima. Zanimljivo je i da vam vlasnici neće reći svoja imena jer, kako kažu, nisu važni oni, nego samo iskustvo. Doza tajnovitosti i privatnosti prisutna je i tijekom same večere pa vam tako konobari neće smetati sve dok ne pozvonite srebrnim zvoncem. Stoga ne čudi što su gosti najčešće parovi koji ondje slave rođendane, obljetnice i zaruke, a u skladu s time je i sami interijer romantično uređen. Cvijeće raspoređeno između slika i bista slavnih ličnosti, ogledala u raskošnim okvirima, klavir, crvene sofe i kamin čine poseban ugođaj koji neki gosti opisuju kao filmski set.

Hit-piće na Trešnjevci: Koktel za ljubitelje pistacija koji će se pijuckati ovog ljeta Peaches Peaches & Cream Bar El Padron +2 Pear Pressure

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju