Sve nas živo zanima kako će izgledati svijet nakon korone, tj. koliko će vremena trebati, i hoće li se ikad vratiti ono vrijeme prije epidemije. E pa, Španjolci imaju nekakve planove za ljeto i ponašanje na plažama, a vi doznajte kakve...

Koji dan prije nas, točnije 16. ožujka, Španjolci su zatvorili – gotovo sve. Svi poslovi koji nisu od vitalne važnosti zatvoreni su, granice također, te su najednom prepune ulice Madrida, Barcelone, Seville počele zjapiti prazne. Također, i plaže su dobile crvene zastave i zatvorile se, a neke mjere počele su ipak popuštati nakon Uskrsa.

Daljnje popuštanje mjera očekuje se u svibnju, ali ministrica turizma Reyes Maroto u razgovoru za španjolski dnevni list El Pais pošteno je priznala da nema pojma kad će se granice ponovno otvoriti. Pozvala se naravno, na zdravlje građana, ali i dala naslutiti kako bi ova sezona na španjolskoj obali mogla pripasti Španjolcima, baš kao i ona na hrvatskoj obali – Hrvatima.

Iako je vrijeme sve toplije i toplije, i postoje neki koji se već počinju kupati od 1.5., plaže su i dalje zatvorene. Po njihovom otvaranju, ako je vjerovati ministričinim riječima, mjere socijalnog distanciranja i dalje će ostati na snazi, što znači da gužve kakve su do sad bile poznate neće postojati. Naime, očito će se paziti na udaljenost između ručnika, kao i na onu unutar mora.

„Vrlo je važno da nastavimo slijediti preporuke Svjetske zdravstvene organizacije... Prati ruke, držati socijalnu distancu – čak i na plaži“ – pojasnila je ministrica. Inače, prema podacima UN – ove turističke organizacije, Španjolska je druga najposjećenija zemlja na svijetu, odmah nakon Francuske. Jednostavno, mješavina je sjajnih plaža, gastronomskih užitaka, kulture i povijesti, pa nije ni čudo da je godišnje posjeti više od 80 milijuna ljudi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju