Playa de las catedrales (Plaža katedrala), poznata i kao Las aguas santas (Plaža svete vode), spektakularno je mjesto za koje vrijedi izdvojiti vrijeme nađete li se u Galiciji na sjeveru Španjolske. Tu prirodnu ljepoticu pronaći ćete nedaleko od grada Ribadea, koji je također odlična stanica za istraživanje lijepih parkova, ulica i lokalne gastronomije.

Plaža katedrala ime duguje stijenama visokima 30 metara koje su stoljećima neumorno šibali valovi i vjetar. Poželite li je posjetiti i prošetati se između kamenih svodova, to možete učiniti samo tijekom oseke, dva puta dnevno, a stignete li za vrijeme plime, nećete je moći doživjeti u punoj veličini. Budući da je broj posjetitelja ograničen, tijekom ljeta je pristup plaži moguć samo uz prethodnu rezervaciju. Naravno, ljepše je istražiti plažu izvan sezone, za sunčana dana, kada je manje ljudi. 

Na plažu se preporučuje stići dva sata prije i do dva sata nakon oseke. U Ribadeu možete pronaći organizirane turističke obilaske, a ako volite dugačke šetnje – i sami se do nje prošetati (u tom slučaju obvezno pogledajte raspored plima i oseka). 

Asturijska "mrga": Recept za sočni pohanac sa sirom i pršutom po kojem se vidi tko je pravi prijatelj Cachopo - 5 Cachopo - 1 Cachopo - 3 +1 Cachopo - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju