Otići u San Francisco i ne posjetiti Pier 39 bila bi velika šteta, i to ne toliko zbog trgovina, restorana i ulične zabave i zabavljača, koliko zbog morskih lavova koji ondje nose titulu sea-lebrities. Ta društvena, zaigrana i umiljata bića pojavila na dokovima San Francisca početkom devedesetih, nakon što ih je potres otjerao sa zapadnog dijela grada.

U početku ih se skupilo desetak, da bi zbog obilne količine haringi, dovoljno prostora na dokovima, kao i čistog okoliša marine, njihov broj popeo na 300 u roku od nekoliko mjeseci. Danas se tijekom zime ondje može nabrojiti i 900 morskih lavova, a tijekom ljeta migriraju južno do Kanalskih otoka zbog sezone parenja. No posjetite li Pier 39 i za vrijeme vrućih mjeseci pronaći ćete društvance morskih lavova koji ondje ostaje čitave godine. Većina koristi platforme za spavanac, ali nađe se i poneki živahni lavić, što možete i uživo vidjeti na kameri.

Pier 39 - 5 Pier 39 - 5 (Foto: Getty Images)

Izgrađen 1970-ih, Pier 39 bio je jedan od prvih i najuspješnijih pokušaja da se obala San Francisca pretvori u živopisnu, užurbanu atrakciju za posjetitelje i lokalno stanovništvo – a odmah nakon Alcatraza je među najposjećenijim mjestima u gradu. Pristanište nudi i pogled na slavni zatvor, kao i Golden Gate Bridge. Želite li znati više o morskom životu, na raspolaganju vam je i Aquarium, a možete i krenuti na jedno od krstarenja. Neka od njih namijenjena su promatranju kitova.

Jedinstvena Norveška: 7 zanimljivosti o zemlji na sjeveru Starog Kontinenta Norveška - 1 Oslo Norveška - 2 +2 Norveška cesta Atlantic Ocean Road

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju