Avionom iz Osla u Bergen (i obrnuto) možete stići za otprilike 50 minuta. Unatoč tome, mnogi će ipak odabrati putovanje vlakom. 

Vlakovi za Oslo sa željezničkog kolodvora u Bergenu kreću nekoliko puta dnevno. To ne čudi ako je poznato da su Oslo i Bergen dva najveća grada u Norveškoj, ali i da se ruta između njih često naziva najljepšim putovanjem vlakom u Europi.

Putovanje dugo 495 kilometara traje otprilike sedam sati, a vodi pokraj blistavih jezera i zapanjujućih vodopada. Vlak prolazi i kroz guste šume, dramatične fjordove, zasnježene planine te kroz čak 180 tunela.

Norveška Zanimljivosti Nestvaran kutak Europe u kojem se nalazi najljepši javni zahod na svijetu

Najbolje od svega? Svako je vrijeme savršeno vrijeme za putovanje.

Ljubitelji zime odabrat će najhladniji dio godine za uživanje u idiličnim snježnim krajolicama. Jednako fantastično iskustvo doživjet ćete u proljeće s buđenjem prirode, usred norveškog ljeta ili ujesen kada okolna stabla počinju mijenjati boje lišća.

Dakako, valja imati na umu da to iskustvo nije jeftino, a ovisno o vremenu polaska i rezervacije za njega treba izdvojiti otprilike 720 kuna po osobi.

Čudo gradnje: Cesta koju po kiši znaju prijeći samo najiskusniji vozači Atlanterhavsveien, Atlantska cesta, Norveška - 3 Atlanterhavsveien, Atlantska cesta, Norveška - 7 Atlanterhavsveien, Atlantska cesta, Norveška - 5 +0 Atlanterhavsveien, Atlantska cesta, Norveška - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju